Zo Slovenska odchádza pobočka významnej francúzskej banky

ta3 tvnoviny.sk
3.4.2023 13:59

Banka Cetelem na Slovensku končí. Ide o pobočku francúzskej banky. O odchode sa už interne komunikuje. BNP Paribas Personal Finance potvrdil túto informáciu aj oficiálne, píšu tvnoviny.sk.

Zo Slovenska odchádza pobočka významnej francúzskej banky
TASR/AP (ilu.)

"Na základe dôkladného zváženia, vyhodnotenia všetkých ekonomických ukazovateľov a situácie na trhu sa zriaďovateľ pobočky zahraničnej banky, BNP Paribas Personal Finance SA, rozhodol ukončiť svoje aktivity na Slovensku," uviedla vedúca oddelenia marketingu pobočky Cetelem Andrea Trebuľová.

Odchod však neprebehne naraz, bude postupný. "V prvej fáze bude zastavené poskytovanie nových úverov, pričom existujúce úvery našich klientov budeme naďalej spravovať," priblížila Trebuľová.

Cetelem však nekončí len na Slovensku, ale aj v iných krajinách. "Toto rozhodnutie je súčasťou reorganizácie, ktorá zahŕňa geografické prehodnotenie aktivít v jednotlivých krajinách, kde banka nedosahuje dostatočnú veľkosť, aby absorbovala vysoké investície potrebné pre zabezpečenie svojej konkurencieschopnosti," ozrejmila Trebuľová.

Všetky záväzky voči svojim klientom naplní, píšu tvnoviny.sk.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok