Pitie alkoholu je jednou z významných príčin ruských strát na Ukrajine, uviedol Londýn

TA3 ČTK
2.4.2023 12:33

Konzumácia alkoholu je jednou z významných príčin ruských strát v bojoch na Ukrajine. Vo svojom príspevku na Twitteri to uviedlo britské ministerstvo obrany.

Pitie alkoholu je jednou z významných príčin ruských strát na Ukrajine, uviedol Londýn
TASR/AP

Za viac ako rok vojny bolo podľa neho zranených alebo zabitých okolo 200-tisíc Rusov, dôvodom sú okrem priamych bojov aj neopatrné zaobchádzanie so zbraňami, dopravné nehody, nepriazeň počasia alebo práve alkohol.

"Je extrémne vysoký počet incidentov, zločinov a úmrtí spojených s konzumáciou alkoholu príslušníkmi ruských jednotiek nasadených (na Ukrajine)," uvádza Londýn s odkazom na ruský spravodajský kanál na komunikačnej platforme Telegram.

"Ruskí velitelia pravdepodobne považujú hojne rozšírenú konzumáciu alkoholu za obzvlášť škodlivú pre efektivitu bojových operácií," dodáva Londýn. Zároveň ale pripomína, že pitie je časté aj u väčšinovej ruskej spoločnosti a dlho bolo ticho trpené ako súčasť armádnej kultúry a to aj počas bojových operácií.

Od začiatku ruskej útočnej vojny proti Ukrajine zverejňuje britské ministerstvo obrany denne aktuálne informácie o priebehu vojny. S odvolaním sa na informácie spravodajských služieb chce britská vláda čeliť ruskému naratívu. Moskva naopak viní Londýn z cielenej dezinformačnej kampane, píše agentúra DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok