Sulík: Národ nesmie nikdy viac pustiť Matoviča do vlády. Chaos pretrváva, hovorí Majerský

ta3/Dominik Pálka
2.4.2023 12:05

Preferencie strany SaS sa prepadli. Šéf strany Richard Sulík v relácii V politike povedal, že nemá obavu, že by liberáli neboli súčasťou parlamentu aj po nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Predseda KDH Milan Majerský si myslí, že ak by boli voľby skôr, tak by sa "pominul chaos".

Podporia Čaputovú?

Šéf KDH Milan Majerský uviedol, že hnutie postaví do nadchádzajúcich prezidentských volieb vlastného kandidáta. Uviedol, že za Matovičov návrh na odmenu za volebnú účasť v hodnote 500 eur by KDH nepodporilo, ak by bolo v parlamente. Sulík súhlasil a povedal, že je to "hlúposť, ktorú nepodporíme".

Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík potvrdil, že vo voľbách budú podporovať Zuzanu Čaputovú. Povedal aj to, že Ivan Korčok dostal ponuku na volebného lídra SaS. "Ponuka platí, rozhodnutie je na ňom," dodal. 

SaS si vie predstaviť spoluprácu

Anna Záborská (KÚ) skončila v posledných voľbách na kandidátke OĽANO. Teraz hovorí o tom, že jediným spojencom je KDH, s ktorým sa však nedohodla. "Kresťanská únia mala požiadavku, ktorú sme nemohli splniť. Rozhodla sa, že ide vlastnou cestou a KDH pôjdeš tiež tou svojou," povedal Majerský. Richard Sulík dodal, že si vie predstaviť spoluprácu s KDH. "Pre SaS je to prijateľný partner. Držím palce, aby ste sa do parlamentu dostali," adresoval Majerskému.

Sulík napísal poslancom

Martin Klus, ktorý mal zálusk na Európsky dvor audítorov, totálne pohorel. Na vypočutí v europarlamente nezískal ani hlas. Dokonca musel odrážať podozrenia o politickej trafike. Za zlým výsledkom vidí intrigy a pomstu Richarda Sulíka. "Ja som iba napísal list poslancom, že Slovensko posiela kandidáta, ktorý je nevhodný," podotkol Sulík.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok