Sulík: Národ nesmie nikdy viac pustiť Matoviča do vlády. Chaos pretrváva, hovorí Majerský

ta3/Dominik Pálka
2.4.2023 12:05

Preferencie strany SaS sa prepadli. Šéf strany Richard Sulík v relácii V politike povedal, že nemá obavu, že by liberáli neboli súčasťou parlamentu aj po nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Predseda KDH Milan Majerský si myslí, že ak by boli voľby skôr, tak by sa "pominul chaos".

v_politike_36.jpg
TA3

Republika a Smer šíria informácie o falšovaní volieb

Hnutie Republika so stranou Smer-SD bez dôkazov šíria, že existuje riziko falšovania volieb. Hovoria o paralelnom sčítavaní hlasov. 

"Počul som o týchto informáciách. Šíriť takéto poplašné správy nie je na mieste. KDH vždy malo svojich ľudí v jednotlivých volebných komisiách, aby dohliadali na priebeh volieb," povedal Majerský.

"Strana SaS obsadí okrsky. Slovensko je rozdelené do 5950 okrskov, každá strana nech si postaví aj toľko ľudí, aby dohliadali na sčítavanie hlasov," reagoval Sulík. Zápisnicu podpisujú všetci členovia komisie. Sulík si myslí, že sfalšovanie je "nemožné".

Preferovali skorší termín

"Strana SaS bola pripravená hlasovať aj za júnové voľby. Najprv sme však urobili dohodu, ktorá zmenila Ústavu SR, aby vôbec bolo možné ich uskutočniť," uviedol šéf liberálov. Kritizoval strany Smer a Hlas, že odmietli hlasovať za zmenu ústavy. 

Majerský si myslí, že ak by boli voľby skôr, tak by sa "pominul chaos, ktorý tu pretrváva". "Nemali by sme tie atómovky, vrcholila by volebná kampaň a mali by sme pokoj," dodal. 

SaS sa v prieskumoch prepadla

Preferencie strany SaS sa prepadli. "Naše preferencie poklesli. Je to vysoká cena za to, že sme vyriešili najväčší problém Slovenska: Igora Matoviča. Národ nesmie nikdy viac pustiť tohto chlapa do vlády," vysvetlil Sulík. Nemá však obavu, že by liberáli neboli súčasťou parlamentu aj po nadchádzajúcich parlamentných voľbách.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok