Verstappen vyštartuje z pole position, jeho kolega Pérez z posledného miesta

ta3 tasr
1.4.2023 15:29

Holandský pretekár Max Verstappen na Red Bulle bol najrýchlejší v sobotňajšej kvalifikácii na VC Austrálie seriálu formuly 1. Na okruhu Albert Park v Melbourne dosiahol čas 1:16,732 minúty. Na druhom mieste skončil Brit George Russell na Mercedese so stratou 236 tisícin sekundy a najlepšiu trojku doplnil jeho tímový kolega a krajan Lewis Hamilton s mankom 0,372 s.

Koniec kvalifikácie poznačila hrozba blížiaceho sa dažďa. Piloti nezamierili počas záverečnej dvanásťminútovky do garáže a absolvovali čo najviac meraných pokusov. Verstappen si nechal to najlepšie na úplný záver a pole position si zaistil s pohodlným náskokom. Sympatickým výkonom sa prezentoval Thajčan Alex Albon, ktorý vybojoval s Williamsom ôsme miesto. Maximum zo svojho Haasu dostal Nemec Nico Hülkenberg. V záverečnej časti bol síce najpomalší, no pomerne jednoznačne zdolal tímového kolegu Kevina Magnussena z Dánska, ktorý vypadol v Q2.

Počasie malo vplyv aj na začiatok kvalifikácie - krátko pred ňou pršalo a mnoho jazdcov malo problémy. Najväčšie Mexičan Sergio Pérez na Red Bulle. Víťaz predošlej Veľkej ceny v Saudskej Arábii stratil počas brzdenia do pravotočivej zákruty na mokrej vozovke kontrolu nad monopostom, takmer narazil do bariéry a nedokázal sa dostať zo štrku. Kvalifikácia sa preňho skončila počas prvého meraného pokusu. Nedeľňajšie preteky sú na programe o 7.00 SELČ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok