Trumpov syn Donald Trump Jr. označil obvinenie svojho otca za komunistické

ta3 čtk
31.3.2023 22:42

Deti bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa označili obvinenie svojho otca za politicky motivované. Donald Trump mladší vo svojom programe "Triggered" vyhlásil, že rozhodnutie manhattanskej poroty je "komunistické" a "červenali by sa z neho aj Mao, Stalin a Pol Pot". Kroky newyorskej okresnej prokuratúry Trump ml. podľa stanice Sky News zrovnal s konaním známych diktátorov svetovej histórie asi desať minút po tom, čo sa o obvinení dozvedel v médiách.

Trumpov syn Donald Trump Jr. označil obvinenie svojho otca za komunistické
AP Photo/Bryan Woolston

Eric Trump na svojom twitterovom účte označil konanie prokuratúry za profesijné zlyhanie "ako z tretieho sveta" a "prospechárske cielenie na politického oponenta". Okresného prokurátora Alvina Bragga Eric Trump označil za "bábku (miliardára Georgea) Sorosa". To isté vyhlásil o Braggovi vo vyhlásení aj Ericov obvinený otec.

Miernejšia bola podľa denníka The New York Times (NYT) vo svojom vyhlásení Ivanka Trumpová. Na svojom instagramovom profile napísala, že "miluje svojho otca aj svoju krajinu". "Vážim si hlasy podpory a obáv naprieč politickým spektrom," napísala Trumpova dcéra.

Ivanka Trumpová spoločne so svojim mužom Jaredom Kushnerom pracovala za Trumpovej administratívy v Bielom dome, pričom Kushner bol Trumpovým vysoko postaveným poradcom, pripomína denník NYT, ktorý správu odprevadil fotografií Ivanky, Kushnera a Donalda Trumpa ml. z Vladislavskej sály Pražského hradu, kde Ivanka Trumpová vlani preberala české štátne vyznamenanie za svoju zosnulú matku Ivanu Trumpovú.

Kushner k Trumpovmu obvineniu nevydal zvláštne vyhlásenie. Na vopred naplánovanej verejnej akcii dnes ráno podľa spravodajského serveru Newsweek povedal, že "obvinenie preukazuje, že demokrati majú strach z Trumpovej politickej sily" a nepriamo Trumpa postavil do úlohy perzekvovaného opozičného lídra. "Ako Američana ma veľmi znepokojuje, keď vidím lídra opozičnej strany obvineného," poznamenal Kushner. Republikánska strana má momentálne väčšinu v Snemovni reprezentantov, menšinu v Senáte a americký prezident Joe Biden je demokrat. Trump je vplyvným republikánom, ale v strane nezastáva žiadnu formálnu funkciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok