Návrat Messiho do milovanej Barcelony? Viceprezident klubu to nevyvrátil

ta3 TASR
31.3.2023 16:24

Španielsky futbalový klub FC Barcelona je v kontakte s Lionelom Messim a podľa viceprezidenta Rafaela Yusteho by sa Argentínčan rád vrátil späť na Camp Nou. Messimu sa 30. júna končí jeho dvojročná zmluva s Parížom Saint-Germain, kam prišiel v roku 2021 práve z Barcelony.

Messi
AP Photo/Martin Meissner

Kapitán majstrov sveta z Kataru strelil v tejto sezóne v drese PSG 18 gólov a pridal 17 asistencií vo všetkých súťažiach. Francúzsky šampión však vypadol v Lige majstrov v osemfinále, keď nestačil v dvojzápase na Bayern (0:1, 0:2). Už vtedy sa objavili pochybnosti o ďalšej budúcnosti Messi v PSG. 

Klub zámorskej MLS Inter Miami, ktorý vlastní David Beckham, sa už vyjadril, že by rád získal Messiho. Španielske médiá však spájajú Barcelonu s príchodom svojho historicky najlepšieho strelca a Yuste v piatok nevylúčil návrat 35-ročného útočníka do metropoly Katalánska.

"Samozrejme, že sme v kontakte s Messim. Bol by som rád, keby sa vrátil. Myslím si, že aj fanúšikovia, pretože krásne príbehy v živote musia mať šťastný koniec. Sme zamilovaní do Messiho a myslím si, že on je taktiež zamilovaný do tímu a mesta," povedal viceprezident FC Barcelona podľa agentúry DPA.

Prípadný návrat Messiho na Camp Nou môže veľmi závisieť od toho, či klub dokáže znížiť svoje mzdové náklady. Prezident La Ligy Javier Tebas tvrdí, že Barcelona musí ušetriť viac ako 200 miliónov eur, aby splnila finančné pravidlá súťaže pre budúcu sezónu.

Ak sa podarí dosiahnuť požadované úspory, Yuste verí, že prestup Messiho je možný. Prezident klubu Joan Laporta nedávno komunikoval s Messiho otcom, s ktorým má dobré vzťahy: "Samozrejme, neexistuje žiadny plán. Ak sa to stane, stane sa to. Osud vás núti vrátiť sa tam, kam sa máte vrátiť. Bolo by to dokonalé zakončenie veľmi šťastného príbehu, keby sa nám podarilo priviesť Messiho späť do Barcelony." 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok