Rusko znovu ostreľovalo Charkov, hlásia ukrajinskí činitelia

ta3 ČTK
30.3.2023 22:43

Rusko v štvrtok večer znovu ostreľovalo východoukrajinský Charkov, hlásia tamojší činitelia. Mesto podľa nich zasiahlo najmenej šesť úderov pravdepodobne raketami S-300 vystrelenými z neďalekej ruskej Belgorodskej oblasti. Informácie o škodách alebo prípadných obetiach zatiaľ nie sú k dispozícii. Informoval o tom server Ukrajinska pravda.

Ruské sily prevzali kontrolu nad väčšinou východnej časti Bachmutu, tvrdí britské ministerstvo obrany
TASR/AP

"Nepriateľ znovu útočí na Charkov. Zaznamenaných najmenej šesť 'príletov', predbežne (rakiet) S-300. Ostreľujú zo smeru od Belgorodu. Informácie o ranených a škodách sa upresňujú. Neopúšťajte úkryty, kým neskončí poplach," uviedol na sociálnych sieťach šéf Charkovskej oblasti Oľah Synehubov.

O vzdušných úderoch na Charkov informuje aj starosta tohto druhého najväčšieho ukrajinského mesta Ihor Terechov.

Charkovská oblasť susedí s ruskou Belgorodskou oblasťou a ukrajinské úrady pomerne často informujú o ostreľovaní regiónu z tejto oblasti protilietadlovými strelami S-300, ktoré ruská armáda používa na útoky na pozemné ciele.

Úrady večer vyhlásili letecký poplach v Charkovskej, Kyjevskej, Černihivskej, Sumskej a Poltavskej oblasti, píše Ukrajinská pravda. Podľa niektorých činiteľov hrozia aj útoky ruských bezpilotných lietadiel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok