Mám obavy o politický vývoj v Českej republike, vyhlásil Klaus. Konanie prezidentky označil za „nadštandardné“

ta3
30.3.2023 21:26

Ako vníma bývalý prezident Českej republiky posledný vývoj v česko–slovenských vzťahoch? S akým cieľom prišiel navštíviť Slovensko? Hosťom relácie Téma dňa bol bývalý prezident Českej republiky Václav Klaus.

klaus_3.jpg
TA3

V4 a Maďarsko

Klaus spomenul, že na mnoho vecí majú krajiny Vyšehradskej štvorky rôzny názor. Tiež ho mrzí, že sa niektorí politici "silácky vyjadrujú voči niektorej krajine V4," čím narážal na Maďarsko.

"Ja by som Maďarsko a Viktora Orbána nedémonizoval," vyhlásil Klaus. Maďarsko sa podľa neho chová v súlade so svojim národným záujmom. "Rešpektoval by som, že každá krajina má isté zvyšky suverenity v rámci Európskej únie, a teda má nárok mať špecifický názor," dodal bývalý prezident.

Klaus sa dotkol aj témy vojny na Ukrajine. Mier je podľa Klausa dnes už "takmer neprijateľné slovo", pretože nahráva jednej strane tohto konfliktu. "Takto sa na to nesmieme pozerať, prvotným cieľom medzinárodnej komunity musí byť ukončenie tejto vojny." Krokom číslo jedna by podľa Klausa mohlo byť prímerie a v rámci neho následne hľadať riešenie.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť nižšie:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok