Pri zrážke dvoch armádnych vrtuľníkov v Kentucky zahynulo deväť vojakov

ta3 ČTK
30.3.2023 10:26

Deväť vojakov prišlo v noci na štvrtok o život pri zrážke dvoch amerických armádnych vrtuľníkov v Kentucky. S odkazom na armádny hovorca o tom informuje denník The Washington Post (WP). Vrtuľníky boli zapojené do výcvikovej misie pri základni pri hranici so štátom Tennessee.

Pri zrážke dvoch armádnych vrtuľníkov v Kentucky zahynulo deväť vojakov
TASR/AP

Dva vrtuľníky Black Hawk sa pri rutinnej výcvikovej misii zrazili okolo 22:00 miestneho času (04:00 SELČ) v okrese Trigg neďaleko rozľahlej vojenskej základy Fort Campbell, uviedla armádna hovorkyňa Nondice Thurmanová. Denník WP informovala o obetiach, ale neuviedla, koľko ľudí bolo zranených. Ďalšie podrobnosti sa verejnosť dozvie na tlačovej konferencii, ktorá má byť ešte v štvrtok. V oblasti Fort Campbell v noci na štvrtok panovala dobrá viditeľnosť a fúkal len slabý vietor.

"V tejto chvíli sa sústredíme na vojakov a ich rodiny," uvádza armádne vyhlásenie. Príčina nešťastia sa podľa neho vyšetruje. Guvernér Kentucky Andy Beshear krátko po nehode na twitteri uviedol, že očakáva straty na životoch. Na mieste nehody podľa neho zasahovala štátna polícia a jednotka na riešenie mimoriadnych udalostí.

Denník The New York Times poznamenal, že vrtuľníky Black Hawk môžu prepravovať 11-členné tímy. V roku 2018 zomrelo sedem amerických vojakov, keď v Iraku havaroval podobný vrtuľník Pave Hawk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok