Slovenské weby sa stali terčom ruských hakerov. Má ísť o odplatu za pomoc Ukrajine

ta3 TASR
28.3.2023 13:06

Ruská hakerská skupina Anonymous RU na Telegrame oznámila, že útočí na niekoľko slovenských webových stránok. Znefunkčnila napríklad web Národnej rady SR. Istý čas bola nedostupná aj stránka ministerstva obrany. Upozornil na to portál vosveteit.

Skupina hakerov na sociálnej sieti zverejnila odkaz: "Vydávame varovanie Slovenskej republike za podporu banderovských úradov na Ukrajine a presun MIG-29!" Anonymous RU sa už podarilo znefunkčniť webové portály NR SR, Exim banky či JT banky, informuje vosveteit. Istý čas nebol dostupný ani web ministerstva obrany.

Predseda NR SR Boris Kollár uviedol, že výpadky preveruje Národný bezpečnostný úrad. Tvrdí, že útok na parlamentný web nemal žiadny vplyv na rokovanie parlamentu. Výpadkami sa bude zaoberať aj Bezpečnostná rada SR, povedal premiér Eduard Heger. "Bezpečnostné zložky tento incident riešia. Bude to predmetom rokovania najbližšej bezpečnostnej rady, aby sme si vyhodnotili jeho zásah a kroky, ktoré potrebujeme urobiť, aby sme sa pred takýmito útokmi chránili," skonštatoval s tým, že k žiadnym závažným škodám nemalo prísť. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok