Štyri migy na Ukrajine nič nezmenia. Ich poskytnutie bolo protiústavné, povedal Fico

ta3/Dominik Pálka
27.3.2023 21:01

Predseda strany Smer-SD Robert Fico v relácii Téma dňa povedal, že darovanie stíhačiek MiG-29 bolo porušenie Ústavy SR. "Vláda bola odvolaná a nemá právo prijímať zásadné otázky zahraničnej politiky," dodal.

fico_8.jpg
TA3

Opozičný Smer-SD podal trestné oznámenie na členov vlády pre podozrenie zo spáchania zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa, porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a sabotáže. 

Podanie trestného oznámenia na členov vlády, ktorí rozhodovali o poslaní stíhačiek na Ukrajinu, avizoval šéf Smeru už skôr. Rozhodnutie vlády považuje za protiústavné.

Ďalšími hosťami v relácii Téma dňa boli Milan Majerský (KDH), Richard Vašečka (KÚ) a politológ Jozef Lenč. Celú reláciu nájdete v archíve.

Nikomu neželá väzenie

Robert Fico povedal, že nikomu neželá väzenie. "Každý súdny právnik na Slovensku konštatuje, že darovanie stíhačiek MiG-29 bolo porušenie Ústavy SR. Vláda bola odvolaná a nemá právo prijímať zásadné otázky zahraničnej politiky," uviedol. 

Fico povedal, že už napríklad aj nominácia funkcionárov do medzinárodných súdnych orgánov je zásadnou otázkou zahraničnej politiky. "Ak teda nominácia jedného človeka do súdneho dvora je zásadnou otázkou, tak potom čo je to, keď pošleme stíhačky do konfliktu, s ktorým nič nemáme," dodal. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok