Proces v kauze Kuciak pokračuje výsluchom znalca z oblasti informatiky

ta3 TASR
28.3.2023 11:00

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje v utorok proces v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze prípravy vrážd prokurátorov výsluchom znalca z oblasti informatiky, uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Proces v kauze Kuciak pokračuje výsluchom znalca z oblasti informatiky
TASR - Pavol Zachar

V prípade vraždy novinára súd rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú tri rozhodnutia. Miroslav M. a Tomáš Sz. dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody, Zoltán A. 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia obžalobe štyri osoby - Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina a Darko Dragič. Tomáš Szabó bol vylúčený na samostatné konanie, súd ho uznal za vinného. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť od Mariana Kočnera podľa obžaloby na jeseň 2017. V prípade Šufliarskeho približne o rok neskôr.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok