Obžaloba žiada dva roky väzenia pre Rusa, ktorého dcéra namaľovala obrázok na podporu Ukrajiny

ta3 čtk
27.3.2023 20:34

Obžaloba žiada dva roky väzenia pre Rusa, ktorého dcéra namaľovala obrázok na podporu Ukrajiny a teraz je v detskom domove. Rozsudok nad Alexejom Moskaljovom má padnúť v utorok. Informoval o tom server BBC News.

ONLINE: Ukrajina po ruských útokoch obnovuje dodávky elektriny,
TASR/AP

Moskaljovova dcéra Maša namaľovala na jar počas výtvarnej výchovy obrázok, na ktorom je ukrajinská vlajka s nápisom "Sláva Ukrajine" a ruská vlajka, na ktorej stojí "Nie vojne, Putinovi". Na obrázku je aj žena, ktorá drží za ruku dievčatko a dlaňou sa snaží zastaviť rakety letiace zo smeru Ruska. Potom, čo vedenie školy uvedomilo políciu, bol Moskaljov obvinený z diskreditácie ruskej armády kvôli príspevku na sociálnych sieťach. Teraz je v domácom väzení a Maša v detskom domove. Moskaljov je otec samoživiteľ.

Počas vypočutia na súde prokurátor vyzval na odsúdenie Moskaljova do väzenia na dva roky. Moskaljov v záverečnej reči povedal, že je proti ruskej agresii na Ukrajine

"Keby ste sa teraz spýtali, čo si ľudia myslia o špeciálnej operácii na Ukrajine, tak si myslím, že dokonca v sieni sú ľudia, viac ako 90 percent, ktorí povedia, že sú proti. A ja s nimi súhlasím. Aký môže mať človek postoj k úmrtiam, k ľuďom, ktorí umierajú? Záporný," uviedol. Doplnil ale, že sa neznížil na to, aby "písal negatívne veci" a "urážky".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok