Moskva tvrdí, že v Kirejevsku sa zrútil ukrajinský dron. Niesol trhavinu, explózia vytvorila kráter

ta3 tasr
26.3.2023 17:04

Výbuch, ktorý v nedeľu zranil troch ľudí a vytvoril kráter v centre ruského mesta ďaleko od hranice s Ukrajinou, údajne spôsobil ukrajinský dron. Oznámili to ruské úrady, informovala agentúra AP.

Explózia nastala po poludní miestneho času v meste Kirejevsk v Tulskej oblasti, ktoré sa nachádza asi 300 kilometrov od hranice s Ukrajinou a 175 kilometrov južne od Moskvy. Oblastný bezpečnostný úrad hlásil tri poškodené obytné budovy.

Ruská štátna tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na zdroje z bezpečnostných zložiek uviedla, že "príčinou výbuchu v Tulskej oblasti bolo taktické prieskumné bezpilotné lietadlo". Následne spresnila, že úrady identifikovali dron ako ukrajinský stroj Tu-141.

Miestny predstaviteľ ministerstva pre mimoriadne situácie pre TASS povedal, že obete utrpeli zranenia spôsobené črepinami, nie sú však v ohrození života. AP píše, že podľa ruského exilového spravodajského portálu Meduza výbuch po sebe zanechal kráter s priemerom asi 15 metrov a hĺbkou päť metrov. 

Videá a fotografie na sociálnych sieťach ukazujú blatistý kráter neďaleko budovy s vážne poškodenou strechou a múrmi, informovala stanica Sky News s pripomenutím, že tieto zábery zatiaľ neboli nezávisle overené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok