Takáč: Odovzdaním migov porušili ústavu. Slovensko by za Smeru slúžilo Rusku, povedala Remišová

ta3/Dominik Pálka
26.3.2023 12:34

Richard Takáč v relácii V politike povedal, že strana Smer-SD podáva trestné oznámenie na členov vlády v súvislosti s odovzdaním stíhačiek MiG-29 Ukrajine. Ak by vládol Smer, tak Slovensko je už dávno prisluhovačom Ruska. Uviedla Veronika Remišová.

20230326_v_politike.jpg
TA3

Rezort investícií, ktorému šéfuje Veronika Remišová sa presťahoval do nových priestorov a nakúpil predražený nábytok. Napríklad za dve sedačky a štyri pohovky dal rezort viac ako 31-tisíc eur s DPH. Za stôl viac ako 14-tisíc a za 350 vešiakov to bolo viac ako 42-tisíc eur. 

Rezort šetrí peniaze, hovorí Remišová

Remišová sa bránila tým, že nákup dala preveriť. "Ja sa nezaoberám nákupom stoličiek a nábytku. Preverila som si to s úradníkmi. Zadanie pre nich bolo, aby to bolo efektívnejšie a lacnejšie, toto aj splnili," dodala. Obvinila stranu Hlas-SD, že klame. Povedala, že rezort každý rok ušetrí 1,3 milióna eur a pri nákupe nábytku vyberal vždy najnižšiu ponuku. 

Takáč reagoval, že Remišová sa vyhýba otázkam. "Tvrdili, akí sú transparentní. Je to totálne klamstvo, že šetria peniaze," uviedol. Remišovú obvinil, že cez predražené zákazky spláca dlh, ktorý má u "rôznych podnikateľov".

Výbor Európskeho parlamentu pre kontrolu rozpočtu v stredu odporučil plénu neschváliť slovenského kandidáta Martina Klusa za člena Európskeho dvora audítorov. Po vypočutí Klusa hlasovalo proti nemu 20 členov výboru, pričom nikto nehlasoval za a traja členovia sa hlasovania zdržali.

Majú nového kandidáta?

Remišová potvrdila, že zatiaľ nemajú iného kandidáta. "Je to na premiérovi Eduardovi Hegerovi," dodala. Myslí si, že sa činil aj šéf strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. "Sulík v roku 2021 sám navrhol Klusa na túto pozíciu, následne píše do europarlamentu, že je to zlá nominácia. Je to absurdné," skonštatovala. 

Takáč uviedol, že strana Smer-SD nemá svojho kandidáta. "Je to totálny prepadák a výsmech."

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok