Takáč: Odovzdaním migov porušili ústavu. Slovensko by za Smeru slúžilo Rusku, povedala Remišová

ta3/Dominik Pálka
26.3.2023 12:34

Richard Takáč v relácii V politike povedal, že strana Smer-SD podáva trestné oznámenie na členov vlády v súvislosti s odovzdaním stíhačiek MiG-29 Ukrajine. Ak by vládol Smer, tak Slovensko je už dávno prisluhovačom Ruska. Uviedla Veronika Remišová.

"Ak by vládla strana Smer-SD, tak Slovensko je už dávno prisluhovačom Ruska," uviedla predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. Podotkla, že je potrebné konať v súlade so spojencami. "Je národným záujmom, aby sa Ukrajina ubránila. Rusko nás označuje za nepriateľský režim." 

Slovensko odovzdalo štyri stíhačky MiG-29 Ukrajine, ktorá sa bráni ruskej invázii. Kritizovala, že za vlády Smeru sa zastavili školenia pilotov na stíhačky. "Odpísali ste migy a vtedajší premiér Peter Pellegrini objednal americké stíhačky za viac ako dve miliardy eur," dodala.

Smer podáva trestné oznámenie

"Odovzdanie bolo totálne porušenie Ústavy SR. Strana Smer podáva trestné oznámenie na všetkých členov vlády za zneužívanie právomocí verejného činiteľa," povedal podpredseda strany Smer-SD Richard Takáč.

Termín podania kandidátok do predčasných parlamentných volieb sa uzatvára o 98 dní. Strana Za ľudí si dala zaregistrovať nové logo. "Je to pre prípad národných a lokálnych koalícií, ktoré budeme tvoriť. Názov strany sa nemení," vysvetlila Remišová. 

Nechcela odpovedať, s kým budú spolupracovať. "Voľby sú až v septembri. Do júla sa to dozviete. Nebudeme vynášať žiadne informácie z interných rokovaní," dodala. 

Skončí u Matoviča, povedal Takáč

Takáč si myslí, že Remišová "skončí u Matoviča". "Smer pôjde do volieb samostatne. Vyzvali sme len stranu Hlas-SD na povolebnú spoluprácu," povedal. Hlas sa však so Smerom spájať nechce. "V politike sa hovorí: Nikdy nehovorte nikdy," dodal Takáč.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok