Prieskum: Slováci odpovedali, či Ukrajinci robia z našej krajiny horšie miesto pre život

ta3 Denník N
23.3.2023 10:11

Na Slovensku pretrváva v rámci Európskej únie najväčší odpor ohľadom finančnej podpory Ukrajiny. Aktuálny prieskum hovorí o tom, aké myšlienky majú Slováci o utečencoch od nášho východného suseda. Z výsledkov 44 percent respondentov projektu Reviv EU vyplýva, že Ukrajinci robia zo Slovenska horšie miesto pre život. Upozorňuje na to Denník N.

Prieskum: Slováci odpovedali, či Ukrajinci robia z našej krajiny horšie miesto pre život
TASR/František Iván

Na otázku, či cudzinci, ktorí prichádzajú na Slovensko, robia zo Slovenska horšie miesto pre život, odpovedala negatívne voči obyvateľom z Ukrajiny takmer polovica opýtaných. Väčšiu nevôľu už mali len voči ľuďom prichádzajúcim z Afriky a Blízkeho východu. 

Za menší problém považujú Slováci obyvateľov Ruska či ďalších susedných krajín. Naopak, lepší život u nás zabezpečujú ľudia z Česka, hovoria výsledky prieskumu. Až 70 percent ľudí si myslí, že Slovensko robí viac pre utečencov ako pre vlastných občanov. Tiež, že príchod ukrajinských utečencov zníži úroveň slovenskej ekonomiky, konkrétne si to myslí 56, 6 percenta opýtaných. Prieskum realizoval projekt Reviv EU, ktorý financuje Európska únia. Odpovede zbierali od 5. do 16. februára od 1 019 respondentov. Výsledky zverejnil Denník N.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok