Horecký so školským zákonom nemieni hazardovať. Gröhlinga, ktorý novelu kritizuje, vyzýva k stretnutiu

ta3
22.3.2023 21:47

Predmetom politického boja sa stal aj školský zákon. Ohrozené tak nie sú len niektoré reformy v prospech detí, ale aj financie z Plánu obnovy a odolnosti. Súčasný minister školstva tvrdí, že novela školského zákona prináša viaceré zlepšenia v oblasti inklúzie. V relácii Téma dňa diskutoval minister školstva vedy, výskumu a športu Ján Horecký.

tema_dna_112.jpg
TA3

Stihnú sa termíny plánu obnovy?

"Videl som, ako sa vyvíja osud dvoch iných vládnych zákonov," povedal minister školstva a dodal, že si čas zobral preto, aby vyzval všetkých, ktorí majú záujem rokovať o tomto zákone ešte predtým, než bude predložený do prvého čítania. "Vrele privítam akúkoľvek diskusiu o tejto veci a proaktívne ju budem v týchto dňoch realizovať tak, aby v ideálnom prípade ešte v tejto parlamentnej schôdzi prišiel zákon na hlasovanie".

Na schválenie zákona chýbajú najmä hlasy strany SaS. Preto by bol Horecký rád za rokovania s jeho predchodcom Branislavom Gröhlingom, no zároveň rešpektuje politický boj. Zdôraznil, že jeho pozícia nie je politická, zaslúžil si ju úspechmi v práci a 35-ročnou expertízou. 

"Chcem doručiť zákon, ktorý výrazne pomôže deťom, rodičom, učiteľom tejto spoločnosti a hľadám k tomu spojencov všade," dodal Horecký. "Dúfam, že tento politický zápas nebude zápasom za každú cenu aj s obeťami na strane detí a škôl," uviedol dočasne poverený minister školstva.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť nižšie:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok