FOTO: Zelenskyj navštívil vojakov, ktorí bojujú pri Bachmute. Vyzdvihol ich hrdinstvo

ta3 čtk
22.3.2023 13:00

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navštívil vojakov na prednej línii neďaleko ukrajinského Bachmutu, ktorý Ukrajina už mesiace bráni proti intenzívnym ruským útokom. Zelenskyj o svojej ceste informoval v príspevku na sociálnych sieťach, v ktorom tiež ocenil hrdinstvo ukrajinských bojovníkov.

Prezidentská kancelária zverejnila fotografie, na ktorých si ukrajinskí obrancovia so Zelenským robia snímky. Návšteva Zelenského na prednej línii nasleduje niekoľko dní po tom, čo sa ruský prezident Vladimír Putin vydal cez víkend do Mariupolu, ktorý vlani na jar po mesiacoch bojov ovládla ruská armáda.

"Som poctený, že tu dnes môžem byť, aby som vyznamenal našich hrdinov. Aby som im potriasol rukou a poďakoval im, že bráni suverenitu našej krajiny. Sláva všetkým, ktorí bojujú za Ukrajinu!" uviedol Zelenskyj.

Ukrajinský prezident navštívil vojakov priamo v Bachmute v decembri. Kremeľ na jeho cestu reagoval vyhlásením, že aj Putin bol v "zóne bojových operácií", a to niekoľko dní skôr, dôkazy pre svoje tvrdenie ale vtedy neponúkol. Britská rozviedka dnes vo svojom pravidelnom hodnotení situácie na ukrajinskom bojisku uviedla , že ruské sily zrejme stráca pri Bachmute silu. Mesto na ukrajinskom Donbase sa Rusi snažia dobyť od vlaňajšieho júna.

Zelenskyj dnes na twitteri tiež zdieľal videozáznam z ukrajinského Záporožia, kde dnes podľa ukrajinských predstaviteľov ruská raketa zasiahla panelový dom. Informácie o prípadných obetiach alebo ranených z miesta zatiaľ nie sú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok