Slovenská demokracia utrpela ťažkú ranu, hovorí Saková. V parlamente sa odohráva cirkus, tvrdí Kolíková

ta3
19.3.2023 13:28

Vláda schválila presun vyradených stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu. Členovia kabinetu sa na tom jednomyseľne zhodli na piatkovom online rokovaní vlády. Tento krok však nezostal bez povšimnutia opozície. Tá tvrdí, že dočasne poverená vláda nemá na takéto rozhodnutie dostatok právomocí a odoslanie stíhačiek môže Slovensko zatiahnuť do vojny s Ruskom. Aj o tejto téme v relácii V politike diskutovali Denisa Saková (Hlas-SD), Mária Kolíková (SaS) a Anna Andrejuvová (OĽaNO).

20230319_v_politike_5.jpg
TA3

Neschválený konkurzný a krajinný zákon

Podľa Andrejuvovej nikto z členov bývalej a súčasnej koalície neavizoval, že so zákonmi bude problém. "To, že Sme rodina zmenila názor na jeden z návrhov zákona, sa podľa Adrejuvovej občas deje. V menšinovej vláde je bežné, že niektoré návrhy nevýjdu," dodala Andrejuvová.

"Kľúčové zákony sa nedajú nevšimnúť, ako napríklad tie, ktoré sú súčasťou plánu obnovy," tvrdí Kolíková. Podľa nej je úlohou každého poslanca, aby si aj napriek neprítomnosti v parlamente všimol, o akých zákonoch sa rokuje. "Je nevysvetliteľné, že zo strany hnutia Sme rodina a OĽANO toto všetci poslanci nevedeli podporiť. Ak to nepodporili, tak to nechceli podporiť. Tu iné vysvetlenie nie je," tvrdí Kolíková.

Podľa Sakovej v parlamente už dva a pol roka vládne chaos. "Pravá ruka nevedela, čo robí ľavá. Takýmto štandardom pokračujeme aj na schôdzi," vraví poslankyňa strany Hlas-SD. Tiež dodala, že v rámci plánu obnovil je kopa míľníkov, ktoré sa už mali plniť. Na margo krajinského a konkurzného zákona povedala, že sú to len dva míľníky, ktoré mali legislatívny charakter. Pýta sa, prečo Heger nerieši dotiahnutie plánu obnovy na koaličných radách.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok