Ruský útok na Kramatorsk si vyžiadal niekoľko obetí a viacero zranených

ta3 TASR
19.3.2023 09:54

Dvaja ľudia zahynuli a desať ďalších utrpelo v sobotu zranenia počas ruského ostreľovania mesta Kramatorsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Informuje o tom denník The Guardian.

Tamojší gubernátor Pavlo Kyrylenko obvinil Moskvu, že pri najnovšom útoku na Kramatorsk použilo kazetové bomby. Terčom útokov sa podľa Kyrylenka stal mestský park a "desiatky obytných domov" zostalo poškodených.

Reportéri agentúry AFP informovali o približne desiatich takmer súčasne odpálených explóziách a uviedli, že na mieste útoku zomrela zranená žena. Krátko po tom bolo počuť ďalšiu sériu explózií v zhruba dva kilometre vzdialenej inej štvrti Kramatorska.

Ukrajinské sily pri meste Bachmut medzitým držia ruské jednotky na uzde, aby mohli obrancom dodať muníciu, jedlo a lieky, uviedla v sobotu ukrajinská armáda. "Do Bachmutu sa nám darí dodávať potrebnú muníciu, potraviny, výstroj a lieky. Tiež sa nám darí odvážať našich zranených z mesta," povedal pre televíziu CNN hovorca ukrajinských síl na východe krajiny Serhij Čerevatyj.

Agentúra Reuters s odvolaním sa na najnovšiu štatistiku z ukrajinskej strany uviedla, že jednotky Kyjeva počas piatkových bojov pri Bachmute zabili 193 a zranili 199 Rusov. Bachmut zostal po mesiacoch intenzívnych bojov zväčša v troskách, kým Rusko naň uskutočňuje opakované útoky, pripomína The Guardian.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok