FOTO: Kde na Slovensku nájdete najlepšie termálne kúpaliská?

ta3/Samuel Drozda
26.3.2023 06:00

Slovensko má viacero kvalitných a vyhľadávaných termálnych kúpalísk. Viete, kde ich nájdete, čo sa dá robiť v ich okolí a koľko stojí vstupné? Prinášame vám ich prehľad.

FOTO: Kde na Slovensku nájdete najlepšie termálne kúpaliská?
TASR – Radovan Stoklasa

Rajecké Teplice - Kúpalisko Laura

Kúpalisko Laura sa nachádza na okraji mesta Rajecké Teplice pod vrchom Skalka a pri rieke Rajčanka. Areál je preto doslova obklopený prírodou. 

Kúpalisko však nie je otvorené celý rok, svoje brány otvára približne v polovici júna, sezónu končí koncom augusta alebo začiatkom septembra. Na kúpalisku nájdete plavecký bazén s teplotou približne 26 °C a detský bazén, ktorý môže byť o pár stupňov teplejší. Nájdete tu aj šmykľavky a tobogany, minigolf a plážový volejbal. Celodenný vstup pre dospelých stojí 8 eur, po 16:00 6 eur, pre deti do 12 rokov 4 eurá, po 16:00 3 eurá. Deti do 2 rokov majú vstup zadarmo. 

V okolí Rajeckých Teplíc je viacero zaujímavých lokácií. Sú nimi napríklad Labutie jazierko, ktoré, ako meno prezrádza, je domovom veľkého počtu labutí a kačíc. Na jazere sa dá aj člnkovať, v zime dokonca aj korčuľovať. Zájsť môžete na Skalku, kde sa nachádza vyhliadka, a v okolí mesta nájdete viaceré turistické a cykloturistické chodníčky a trasy.

Veľký Meder - Thermal Corvinus

V Thermal Corvinus nájdete vodu s teplotou 57 až 72 °C, ktorá vyviera z dvoch geotermálnych prameňov. Čaká vás sedem bazénov s celoročnou prevádzkou a až šesť vonkajších bazénov, ktoré sú vybavené masážnymi tryskami. Pre tých najmenších sú v areáli aj vnútorné a vonkajšie tobogany, detské i športové ihriská.

Za celodenný vstup na kúpalisko zaplatí dospelý 15,90 eura, za trojhodinový 10,90 eura. Deti do 3 rokov majú vstup zdarma, deti do 15 rokov za celodenný vstup zaplatia 12,90 eura, trojhodinový vstup stojí 9,90 eura. V blízkosti Veľkého Medera nájdete rôzne atrakcie, ako napríklad Malkia Park, Rímske lapidárium, Vojenské múzeum alebo Kolový vodný mlyn.

Termály Malé Bielice

Termálna voda v Malých Bieliciach dosahuje teplotu 30 až 39 °C, ktorá je hydrouhličitanová, vápenato – horečnatá a hypotonická. Návštevníci tu nájdu päť bazénov, z toho dva vnútorné (kľudový, hydromasážny) a tri vonkajšie. Stredisko ponúka až deväť druhov masáží, fínsku saunu a infra saunu. V lete je k dispozícii letný bazén, dva tobogány a šmykľavka, detské ihrisko a trampolíny. 

Celodenný vstup kúpalisko neponúka. Štvorhodinový vstup pre dospelého vyjde 15,90 - 18,90 eura, pre dieťa do 14 rokov 11,90 - 12,90 eura. Ceny sa líšia od doby a dňa kúpania. V okolí Malých Bielic sa nachádza Zámok Bojnice, ZOO Bojnice a Trenčiansky hrad.

Štúrovo – Vadaš

Termálne kúpalisko má šesť celoročne otvorených bazénov, avšak, v sezóne otvára až osem vonkajších bazénov. V areáli nájdete aj sauny a wellness centrum, ako aj možnosť športových aktivít vo forme plážového volejbalu, vodného bicyklovania a futbalových a tenisových ihrísk. Vrcholom zábavy, aspoň pre tých mladších, je rozhodne rozsiahly toboganovy park. 

V okolí Štúrova nájdete viacero zaujímavých atrakcií a miest. Odporúčame Mestskú galériu Júliusa Bartu, vyhliadku Skaly, rotundu Dvanástich apoštolov, rímsku pevnosť Kelemantia alebo neďaleký Levický hrad. Ak máte chuť na romantickú prechádzku, prejsť sa môžete Mostom Márie Valérie až do maďarského Ostrihomu.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok