Vyžrebovali štvrťfinálové dvojice EL a EKL. Pôjde o nejeden skvelý dvojzápas

ta3 TASR
17.3.2023 15:31

Futbalisti rekordného šesťnásobného víťaza súťaže FC Sevilla a Manchestru United nastúpia proti sebe vo štvrťfinálovom šlágri Európskej ligy. Rozhodol o tom žreb v sídle Európskej futbalovej únie vo švajčiarskom Nyone.

Vyžrebovali štvrťfinálové dvojice EL a EKL. Pôjde o nejeden skvelý dvojzápas
TASR/AP

Vedúci tím holandskej najvyššej súťaže Feyenoord Rotterdam v kádri so slovenským obrancom Dávidom Hanckom si zmeria sily s AS Rím. Oba tímy sa stretli vlani vo finále Európskej konferenčnej ligy, taliansky tím získal trofej po víťazstve 1:0. 

Juventus Turín čaká v boji o postup do semifinále Sporting Lisabon a poslednú štvrťfinálovú dvojicu tvoria Bayer Leverkusen a Royale Union Saint-Gilloise.

Prvé zápasy štvrťfinále sú na programe vo štvrtok 13. apríla, odvety o týždeň neskôr. Finále sa uskutoční 31. mája v Budapešti. 

Žreb štvrťfinále Európskej ligy 2022/2023:

Manchester United - FC Sevilla
Juventus Turín - Sporting Lisabon
Bayer Leverkusen - Royale Union Saint-Gilloise
Feyenoord Rotterdam - AS Rím

Bazilej čaká Nice

Futbalisti FC Bazilej nastúpia vo štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy 2022/23 proti OGC Nice. Prvý zápas odohrá premožiteľ úradujúceho slovenského šampióna Slovana Bratislava 13. apríla doma, odvetu o týždeň neskôr na pôde francúzskeho súpera. Rozhodol o tom žreb v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone.

Lech Poznaň v kádri s dvojicou slovenských legionárov Ľubomír Šatka - Dominik Holec, ktorý v osemfinále vyradil švédsky Djurgarden, nastúpi proti Fiorentine. 

Alkmaar bude bojovať o postup s Anderlechtom Brusel a belgický Gent proti West Hamu United. Anglický zástupca vyhral všetkých desať zápasov v tomto ročníku súťaže.

Finále Európskej konferenčnej ligy sa uskutoční 7. júna v Prahe.

Žreb štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy 2022/2023:

Lech Poznaň - AC Fiorentina
KAA Gent - West Ham United
Anderlecht Brusel - AZ Alkmaar
FC Bazilej - OGC Nice

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok