Shiffrinová prekonala Stenmarka, na konte má 87 triumfov. Vlhová slalom v Are nedokončila

ta3 TASR
11.3.2023 11:00

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová dosiahla 87. víťazstvo vo Svetovom pohári a prekonala absolútny rekord legendárneho Švéda Ingemara Stenmarka. Jej 53. triumf v slalome SP je najviac v akejkoľvek disciplíne medzi mužmi i ženami. Vo švédskom Are triumfovala Američanka v sobotu pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou (+0,92) a domácou Annou Swennovou Larssonovou (+0,95). Petra Vlhová nedokončila druhé kolo.

Shiffrinová prekonala Stenmarka, na konte má 87 triumfov. Vlhová slalom v Are nedokončila
TASR/AP

Shiffrinová predviedla v oboch kolách plynulú jazdu a hoci v druhom kole sa nevyhla zaváhaniu v hornej časti trate, v cieli mala veľký náskok. Okrem 53 triumfov v slalome pridala 20 víťazstiev v "obráku", 5 v super-G, po 3 v zjazde a paralelných mestských pretekoch, 2 v paralelných slalomoch a 1 v kombinácii. Celkovo získala vo SP 136 pódiových umiestnení (87-25-24).

Slovenská reprezentantka sa po veľkej chybe v prvom kole chcela pokúsiť o lepšie umiestnenie, no risk jej nevyšiel. Najskôr zaváhala v úvode druhého kola, stratené stotiny chcela dohnať riskantnejšou jazdou, ktorá ju napokon zradila, keď neprešla bránku. Vlhová naposledy nedokončila slalom SP v novembri 2019 vo fínskom Levi, keď v druhom kole spadla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok