Rusko od začiatku vojny použilo cez 5-tisíc rakiet a vyše tisíc dronov, tvrdí Zelenskyj

ta3 ČTK
11.3.2023 07:05

Rusko od začiatku vojny na útoky na Ukrajinu použilo cez 5000 rakiet a viac ako 1000 dronov, uviedol v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. O jeho slovách v sobotu informoval server The Kyiv Independent, ktorý pripomína, že vojna trvá už viac ako rok.

"Prečo Rusko prišlo do našej krajiny? Malo vôbec spravodlivý dôvod začať túto vojnu? Nebol žiadny. Je to vojna tyranie proti slobode," povedal tiež Zelenskyj pri diskusii organizovanej na diaľku americkým think-tankom American Enterprise Institute.

Rusko na Ukrajinu útočí nepretržite od vlaňajšieho 24. februára. Čas od času Moskva ofenzívu ešte zintenzívni. Naposledy sa tak stalo vo štvrtok, keď pri rozsiahlych vzdušných útokoch prišlo na Ukrajine o život najmenej šesť civilistov. Útoky na mnohých miestach spôsobili výpadky prúdu a tiež dočasné odpojenie Záporožskej jadrovej elektrárne od vonkajšej siete.

Kvôli Ruskom vyvolanej vojne prišlo podľa OSN o život najmenej 8-tisíc civilistov. Okolo 90 percent z nich zabili výbušné zbrane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok