NHL: Hokejisti Calgary v zostave bez Ružičku podľahli Anaheimu, Florida zdolala Chicago

ta3 TASR
11.3.2023 06:54

Hokejisti Calgary Flames v zostave bez slovenského útočníka Adama Ružičku prehrali v noci na sobotu v zápase NHL s Anaheimom 1:3. Flames vyšli bodovo naprázdno po dvoch víťazstvách a na druhú voľnú kartu do play off strácajú v Západnej konferencii štyri body. Florida zvíťazila nad Chicagom 4:3 po predĺžení. Rozhodol o tom Brandon Montour.

NHL: Hokejisti Calgary v zostave bez Ružičku podľahli Anaheimu, Florida zdolala Chicago
TARS/AP

Ružička bol opäť zdravý náhradník a v zostave Flames chýba od 20. februára. V doterajšom priebehu sezóny nastúpil do 41 zápasov, v ktorých získal 20 kanadských bodov (6+14). Flames nenadviazali na dve víťazstvá z nedávnych zápasov. "Káčerom" podľahli prvýkrát po štyroch víťazstvách vo vzájomných stretnutiach.

Za prvú hviezdu zápasu vyhlásili brankára hostí Johna Gibsona, ktorý mal 97,3-percentnú úspešnosť zákrokov. Z 35 pokusov inkasoval iba raz, keď ho v 27. minúte prekonal Mikael Backlund. Pripísal si 36 zákrokov, v kariére ich zaznamenal už 11.837 a v historickom poradí predbehol doterajšieho klubového lídra Guya Heberta, ktorý zmaril počas 441 zápasov 11.813 striel. Gibson doteraz nastúpil do 423 stretnutí. "O rekorde som sa dozvedel po zápase. Je skvelé byť v rovnakej skupine ako velikáni," povedal Gibson. Jeho tím patrí k najslabším v súťaži, podľa krídelníka Maxima Comtoisa mu však nechýba chuť víťaziť. "Nepáči sa nám, že sme na chvoste tabuľky. V tíme máme hráčov so silnými charakterovými vlastnosťami a cítiť z nich túžbu po víťazstvách. Chceme zdolať každého, kto stojí proti nám," poznamenal Comtous.

Obranca Floridy Montour strelil už svoj štvrtý víťazný gól v sezóne, čím vyrovnal klubový rekord v podaní obrancu. S 12. presným zásahom v tomto ročníku si navyše vytvoril nové osobné maximum. Florida dosiahla tretie víťazstvo za sebou, hoci do 29. minúty prehrávala 0:2. "Náš začiatok zápasu sa nám nepáčil, boli sme ospalí. Náš tím je však odolný a veríme si. Dostávali sme sa do šancí a vedeli sme, že dokážeme otočiť skóre," povedal Montour. 

Blackhawks sa bodom za prehru po predĺžení bodovo vyrovnali San Jose a v tabuľke Západnej konferencie sú pred ním o skóre na predposlednom mieste. "Myslím si, že dnes sme dali do zápasu potrebnú snahu. V prvej polovici sme hrali naozaj dobre a hráči súpera znervózneli. Vedeli sme však, že postupne budú viac a viac tlačiť. Predsa len hrajú o postup do play off," povedal tréner hostí Luke Richardson. Na všetky tri góly Floridy v riadnom hracom čase prihral útočník Matthew Tkachuk. Zaznamenal už 28. viacbodový zápas v sezóne, ktorá je pre neho prvá v drese Floridy od letného príchodu z Calgary. Viac dvojbodových zápasov v prvej sezóne v novom tíme dosiahli spomedzi aktívnych hráčov iba traja - Alexander Ovečkin (31), Sidney Crosby (29) a Artemij Panarin (28). "Panteri" strácajú vo Východnej konferencii dva body na druhú voľnú kartu, ktorú drží priebežne Pittsburgh.

NHL - výsledky

Florida - Chicago 4:3 pp

Calgary - Anaheim 1:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok