Čaputová a Heger zablahoželali Pavlovi k inaugurácii. Tešia sa na spoluprácu

ta3 tasr
9.3.2023 22:48

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová zablahoželala vo štvrtok k inaugurácii novej českej hlave štátu Petrovi Pavlovi. Verejný odkaz mu napísala prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Na tej istej platforme Pavlovi gratuloval aj dočasne poverený premiér Slovenskej republiky Eduard Heger.

Čaputová a Heger zablahoželali Pavlovi k inaugurácii. Tešia sa na spoluprácu
TASR/AP

"Som rada, že na čele štátu, ktorý je Slovensku najbližší, je človek, s ktorým máme rovnaké hodnoty. Želám Vám veľa dobrých rozhodnutí. Teším sa na spoluprácu a už čoskoro aj na stretnutie v Bratislave," napísala Čaputová.

V súlade s tradíciou českých prezidentov, Pavel uskutoční svoju prvú zahraničnú cestu na Slovensko, a to už na budúci pondelok, 13. marca.

Čaputová bola Pavlovi zablahoželať k volebnému víťazstvu v jeho štábe v Prahe, krátko po skončení hlasovania v druhom kole prezidentských volieb 28. januára. Na Pavlovu inauguráciu však nemohla ísť, keďže v tom čase bol na Slovensku na návšteve holandský kráľ Viliam Alexander s manželkou kráľovnou Maximou. Pavel preto na svoju inauguráciu nepozval ani prezidentov ďalších susedných krajín. 

Z plánovanej Pavlovej cesty na Slovensko na budúci týždeň vyjadril potešenie aj Heger. "Gratulujem prezidentovi Petrovi Pavlovi k dnešnej inaugurácii. Vážim si, že aj on bude pokračovať v tradícii a jeho prvá zahraničná cesta bude smerovať na Slovensko," uviedol Heger.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok