Najkrajšie a najzaujímavejšie miesta v Dánsku: Farebné domčeky, rozprávkové zámky a očarujúca príroda

ta3/nf
11.3.2023 00:00

Dánsko je krajina, ktorá má čo ponúknuť po každej stránke. Od bohatej histórie a kultúry až po rozprávkové zámky, nádherné pláže a útesy. Prinášame vám zoznam tých najkrajších a najzaujímavejších miest z domova malej morskej víly.

Najkrajšie a najzaujímavejšie miesta v Dánsku: Farebné domčeky, rozprávkové zámky a očarujúca príroda
Profimedia

Ak vás Dánsko očarilo, na oficiálnej stránke Visit Denmark nájdete všetky spoje, ktorými sa dostanete do krajiny.

Očarujúce budovy a bohatá história

Roskildská katedrála

Roskildská katedrála z 12. storočia sa nachádza v rovnomennom mestečku len 30 minút jazdy vlakom z Kodane. Katedrála v gotickom štýle je držiteľom svetového rekordu v počte kráľovských pohrebov – k dnešnému dňu ich bolo 46. UNESCO ju v roku 1995 označilo za svetové dedičstvo. 

Svetový unikát

Den Gamle By, v preklade staré mesto, je prvé mestské múzeum pod holým nebom na svete. Múzeum, ktoré pozostáva zo 75 historických budov z 20 rôznych dánskych miest, prenesie návštevníkov do života Dánov od 19. storočia do 70. rokov 20. storočia.

Historický prístav Nyhavn

Pred tromi storočiami kotvili v Nyhavne lode z celého sveta. Dnes je starý prístav trendovou a obľúbenou oblasťou, kde si môžete vychutnať drink a vypočuť jazzovú hudbu pri západe slnka. Návštevníci majú nielen šancu navštíviť "najdlhší bar v Škandinávii“, ale môžu sa tiež vydať na plavbu loďou po kanáli a nasávať čarovnú atmosféru.

Palác Fredensborg

Fredensborg je sídlo, ktoré členovia dánskej kráľovskej rodiny milujú asi najviac, uviedol americký web CNN. Kráľovná Margrethe tu oslavuje svoje narodeniny, kráľovná matka Ingrid si z neho urobila súkromnú rezidenciu, princezná Benedikte mala svadbu v palácovej kaplnke a korunný princ Frederik a korunná princezná Mary ju využívajú ako jarný a jesenný domov.

Očarí vás nekonečnými barokovými záhradami, okolitými lesmi a pokojným prostredím. Záhrady sú otvorené po celý rok a palác je možné navštíviť pri zvláštnych príležitostiach, preto sa oplatí sledovať jeho webovú stránku.

Strana 4 / 4
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok