Viem si predstaviť spoluprácu s SaS, povedala Ďuriš Nicholsonová. Tvrdí, že vláda nepomáha tým, ktorí to potrebujú

ta3
8.3.2023 21:15

Predvolebné politické subjekty v stredu doplnila Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá predstavila svoju stranu Jablko. Na akého voliča sa zameria a aké sú jej programové ciele? S kým chce robiť politiku a s kým už nie? Hosťom Témy dňa bola Lucia Ďuriš Nicholsonová (Jablko).

tema_dna_108.jpg
TA3

Vznik strany Jablko

Lucia Ďuriš Nicholsonová, predsedníčka strany Jablko a europoslankyňa, povedala o tlačovej konferencii svojej strany, že chcela ľudí oboznámiť so stranou samotnou, keďže ešte nedosiahla potrebných 10-tisíc podpisov na svoj vznik. „Máme zaujímavé tváre, máme veľmi zaujímavé témy, máme programové tézy,“ uviedla. O podpisoch pokračovala, že strana vyzbierala zhruba polovicu, avšak tvrdí, že strana bude potrebovať viac ako 10-tisíc. „Momentálne nám skokom pribúdajú podpisy,“ doplnila Ďuriš Nicholsonová.

„Postupne sa okolo mňa začali organizovať ľudia, ktorí mali nápady, témy a odhodlanie,“ povedala Ďuriš Nicholsonová o vzniku strany. Hovorí, že Jablko spolupracuje so 180 ľudmi.

O vzniku strany Ďuriš Nicholsonová dodala, že to bolo jej rozhodnutie. „Nebudete odo mňa počuť žiadne ufňukané tlačovky, aké je to ťažké a ako sa ja obetujem pre Slovensko,“ zavtipkovala europoslankyňa. Založila stranu, lebo to považuje za na toľko dôležité, že sa to oplatí.

Spolupráca s...?

„Odchod z SaS bol úplne dobrovoľný, nikto ma k tomu netlačil,“ uviedla Ďuriš Nicholsonová. Nemá však problém so stranou SaS, keďže v nej strávila 12 rokov. „Viem si predstaviť povolebnú spoluprácu so SaSkou,“ oznámila. Ďalšie strany, s ktorými si vie predstaviť spoluprácu, sú strany Progresívne Slovensko a Demokrati. Odmietla spoluprácu so Smerom a extrémistickými pravicovými stranami. „Odmietam sa zžiť s predstavou, že by sme túto krajinu mali odovzdať akýmkoľvek extrémistom, dodala. Myslí si, že strana a jej predseda Robert Fico sa zradikalizovali. Doplnila, že spoluprácu si nevie predstaviť aj so stranou OĽANO.

Hosťami druhej časti relácie Téma dňa boli Peter Kremský (OĽaNO) a Martin Hojsík (PS). Celú časť relácie Téma dňa nájdete v archíve.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok