ANKETA: Nazreli sme Slovákom do košíkov. Odopierajú si pre vyššie ceny ovocie a zeleninu?

ta3/nf; dp; hm; ap
9.3.2023 00:00

Extrémne zdražovanie pociťujeme najmä pri potravinách. Zvýšili sa ceny bežných produktov, vrátane ovocia a zeleniny. V uliciach sme sa pýtali ľudí pri akých výrobkoch pocítili zdražovanie najviac a čoho sa museli zriecť.

Nakupovanie potravín v obchode
TA3 / David Duducz

Silvia (62)

Áno, pocítila. Skoro pri všetkých potravinách som pocítila zdražovanie - zemiaky, cibuľa, atď. V dôsledku vysokých cien kupujem menej ovocia a zeleniny. Vitamíny z lekárne však nekupujem. Nezriekla som sa žiadnych produktov.

Bianka (25)

Áno, pocítila som, najmä pri chlebe a masle. Kupujem menej ovocia a zeleniny, chodím si po to k babke. Dopĺňam si vitamíny tabletkami. Zriecť som sa musela sladených nápojov.

František (75)

Vyššie ceny som pocítil. Najviac podľa mňa zdraželi mäso a zelenina. Vzhľadom na vysoké ceny musím nakupovať menej zeleniny aj ovocie. Nezriekol som sa však žiadnych potravín.

Zuzana (69)

Áno, samozrejme. Najvýraznejší nárast som pocítila pri ovocí, zelenine, mäse a chlebe. Nekupujem však toho menej. V zime berieme vitamíny C a D, ale každý deň jeme ovocie a zeleninu. Našťastie, som sa nemusela zriecť žiadnych potravín, len mi ostáva menej financií na účte.

Magda (85)

Pocítila som nárast cien potravín, nielen ovocia a zeleniny, ale aj mliečnych výrobkov. Určite nakupujem menej ovocia, ale zeleninu musím kupovať, už nech bude akokoľvek drahá. Ja si dopĺňam pomimo kalcium a magnézium, ale aj iné vitamíny. Bohužiaľ, ani tie sa nevyhli zdražovaniu.

Anketa

Mnohé krajiny zakázali vyvážať cibuľu a jej ceny sa šplhajú na historické maximá. Plánujete sa predzásobiť?

Nie
- %
Áno
- %
Neviem
- %
Celkovo hlasov: 367

O hroziacej cibuľovej kríze sme sa zhovárali s hovorkyňou Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Janou Holéciovou.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok