Zdravotníctvo je v rozklade a Heger musí riešiť iné otázky, tvrdí Baláž. Kavecká označila konanie Lengvarského za neetické

ta3
6.3.2023 21:48

Vladimír Lengvarský tresol na ministerstve zdravotníctva dverami a svojmu nástupcovi Eduardovi Hegerovi ukázal už len chrbát. Ešte pred tým mu však uštedril dve rany, ako ministrovi financií a ako konzervatívnemu politikovi. Podpísal totiž podporu pre malé nemocnice za 212 miliónov eur a schválil aj usmernenia pre transrodové osoby. V Téme dňa diskutovali poslanci NR SR Vladimír Baláž (Smer-SD) a Monika Kavecká (OĽANO), prezident Asociácie nemocníc Slovenska Marián Petko a bývalý minister zdravotníctva Rudolf Zajac.

20230306_tema_dna.jpg
TA3

Meškanie výstavby nemocnice Rázsochy

Podľa Baláža sa balík peňazí vyčlenený na výstavbu nemocnice Rázsochy prakticky prepadne. Je zvedavý, či existuje nejaký "plán B" , pretože nemocnice potrebujú akútne peniaze.

Výmena ministrov podľa Kaveckej zrýchli procesy v implementácii plánu obnovy. Najmenej podsaturované sú krajské nemocnice, tvrdí Kavecká a dodala, že je to dlh našej spoločnosti voči týmto nemocniciam a pacientom. "Plán obnovy, ktorý bol prerokovaný v Bruseli sa musí dostať do nemocníc." dodala.

Baláž vníma zmenu ministrov za spomalenie procesov. Ministerstvo zdravotníctva je podľa neho "v rozklade" a dodal, že Heger musí mať iné starosti ako riešiť otázky zdravotníctva. 

Petko je toho názoru, že ak sa dajú Rázsochy postaviť, nech sa postavia. "Ak sa to nedá stihnúť do apríla 2023, tak nech sa tie peniaze dajú urgentne do novej výzvy." dodal prezident Asociácie nemocníc Slovenska. Je presvedčený, že ak sa výzva, ktorá je určená pre nemocnice prvej a druhej úrovne, neuzavrie, tak sa nová výzva zrealizovať nedá a Slovensko s určitosťou príde o peniaze.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok