Harry a Meghan dostali pozvanie na korunováciu, tvrdia médiá. Účasť zatiaľ nepotvrdili

ta3 TASR
5.3.2023 16:51

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan Markelová dostali pozvanie na májovú korunováciu kráľa Karola III. To, či sa na nej zúčastnia, však zatiaľ nepotvrdili. Informuje o tom agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na noviny The Sunday Times.

Meghan Markle a princ Harry
TASR/AP

Hovorca manželov, ktorí sa v roku 2020 vzdali oficiálnych povinností v rámci kráľovskej rodiny a presťahovali sa do Kalifornie, uviedol, že "nedávno dostali e-mailovú korešpondenciu z kancelárie Jeho výsosti týkajúcu sa korunovácie".

"Bezprostredné rozhodnutie, či sa vojvoda a vojvodkyňa (zo Sussexu) zúčastnia, v tomto okamihu nezverejníme," uviedol hovorca Harryho a Meghan. Buckinghamský palác odmietol túto záležitosť komentovať.

AFP píše. že 38-ročný Harry má čoraz odcudzenejšie vzťahy so svojím otcom Karolom III. či bratom princom Williamom po tom, čo o narušených väzbách v rodine hovoril vo svojej najnovšej knihe, dokumentárnej sérii na Netflixe či v početných rozhovoroch. V sobotnom rozhovore s odborníkom na traumy poznamenal, že dlho sa cítil byť "trochu iným" oproti iným členom britskej kráľovskej rodiny. Uviedol tiež, že pochádza z "rozvráteného domova" a usiluje sa svoje traumy nepreniesť na vlastné deti.

AFP pripomína, že odkedy sa Harry s Meghan presťahovali do USA, navštívili Spojené kráľovstvo len zriedka. Vlani v septembri pricestovali na pohreb zosnulej panovníčky Alžbety II., Harryho starej matky. Korunovácia Karola III. sa bude konať 6. mája vo Westminsterskom opátstve v Londýne a zúčastnia sa na nej predstavitelia mnohých krajín sveta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok