Harry a Meghan sa majú vysťahovať zo sídla pri Windsore. Karol III. ho vraj chce pre princa Andrewa

ta3 čtk
1.3.2023 23:51

Britský kráľ Karol III. chce po svojom synovi Harrym a jeho žene Meghan, aby presťahovali svoj zostávajúci majetok z rezidencie neďaleko hradu Windsor, ktorú predtým využívali. Ako prvý o tom informovali denník The Daily Telegraph a bulvárny denník The Sun. Informáciu následne potvrdil aj hovorca páru. Kráľ podľa nich chce sídlo Frogmore Cottage uvoľniť pre princa Andrewa.

Harry a Meghan sa majú vysťahovať zo sídla pri Windsore. Karol III. ho vraj chce pre princa Andrewa
TASR/AP

Harry a Meghan dostali dom, ktorý leží na pozemku hradu Windsor, k dispozícii v roku 2018 od vtedajšej kráľovnej Alžbety II. ako svadobný dar. Rezidenciu však príliš nevyužili, pretože niekoľko mesiacov na mieste prebiehala rekonštrukcia a na začiatku roku 2020 sa pár definitívne presťahoval do zámoria. Princ a jeho žena vtedy oznámili, že už nechcú byť poprednými predstaviteľmi britskej monarchie, potom stratili tituly "kráľovských výsostí" a zahájili nový život v Spojených štátoch. Po odchode Harryho a Meghan dostala nehnuteľnosť do užívania Harryho sesternica Eugenie, mladšia dcéra princa Andrewa, spoločne s manželom. Podľa denníka The Sun sa ale z domu už odsťahovali.

Podľa britskej tlače teraz dostali od Buckinghamského paláca "žiadosť o vysťahovanie" a plánujú, ako presunúť svoje veci do Kalifornie, kde momentálne bývajú. Frogmore Cottage bola údajne ponúknutá Andrewovi, ktorý sa v roku 2020 tiež stiahol zo svojej oficiálnej úlohy v nadväznosti na obvinenia zo sexuálneho zneužitia maloletej ženy.

"Môžeme potvrdiť, že vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu boli požiadaní, aby opustili svoju rezidenciu vo Frogmore Cottage," uviedol hovorca Harryho a Meghan. Buckinghamský palác uviedol, že tieto správy nebude nijako nekomentoval. Ako k tomu poznamenal nemenovaný kráľovský zdroj, ide o súkromnú rodinnú záležitosť.

Harrymu podľa The Sun Karol III. novú rezidenciu neponúkol, čo znamená, že princ a jeho žena by pre svoje vzácne cesty do Spojeného kráľovstva už nemali k dispozícii vlastné ubytovanie. Denník napísal, že kráľ spustil proces vysťahovania niekoľko dní po tom, čo na začiatku roka do predaja vstúpila autobiografia princa Harryho s názvom Spare (Náhradník). V nej 38-ročný vojvoda zo Sussexu prišiel s ďalšími obvineniami voči členom kráľovskej rodiny a okrem iného popísal incident, pri ktorom ho údajne jeho starší brat William zrazil na zem kvôli sporu ohľadom manželky Meghan.

Informácie o definitívnom odchode "Sussexov" z Frogmore Cottage prichádzajú dva mesiace pred termínom korunovácie Karola III., pričom zatiaľ nie je jasné, či bude pár na akciu pozvaný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok