Odpočívadlá im slúžia na odkladanie starých áut. Diaľničiari majiteľov vyzývajú, aby ich odstránili

ta3
5.3.2023 13:33

Diaľničné odpočívadlá neslúžia len na oddych počas dlhej jazdy. Stávajú sa aj miestom, kde sa ľudia zbavujú svojich starých áut. Polícia to však nepovažuje za dobrý nápad. Národná diaľničná spoločnosť majiteľov opustených áut vyzýva, aby ich odstránili. Ak tak neurobia, autá zlikviduje, no na náklady majiteľa.

Len na diaľničnom odpočívadle v Levoči sme nakrútili tri osobné autá, ktorých sa niekto zjavne pokúša zbaviť. Stoja tu už niekoľko týždňov.

Na dve z nich už Národná diaľničná spoločnosť umiestnila výzvu na odstránenie. Škoda Felícia má české evidenčné číslo. Nemá však zaplatenú slovenskú diaľničnú známku. Jej prevádzkovateľ teda nesmie používať nielen diaľnice, ale pochopiteľne ani diaľničné odpočívadlá. Navyše zaberá parkovacie miesto v tej časti odpočívadla, kde je najväčší ruch.

Naopak na najodľahlejšom mieste diaľničného odpočívadla ktosi už dávno zaparkoval staré Audi A6. Nemá žiadne evidenčné číslo a teraz je už pravdepodobne nepojazdné.

"Policajný zbor obe odstavené vozidlá preveril vo svojich informačných systémoch. Po ani jednom z odstavených vozidiel nie je vyhlásené pátranie a nebolo zistené, že niektoré z týchto vozidiel bolo použité na spáchanie trestnej činnosti." Uviedol Daniel Džobaník, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov.

Majiteľov opustených áut diaľničiari takto upozornili, že porušujú zákon o odpadoch. Zároveň ich varovali, že ak vozidlo neodstránia sami, urobí tak Národná diaľničná spoločnosť. Nájsť majiteľa pomôže polícia.

Opustené autá však nie sú len problémom diaľničného odpočívadla pri Levoči. Národná diaľničná spoločnosť eviduje aktuálne na celom Slovensku osem dlhodobo odstavených áut.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok