Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö triumfoval v stíhačke a získal malý krištáľový glóbus

ta3 TASR
4.3.2023 14:56

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö triumfoval po šprinte aj v sobotňajších stíhacích pretekoch 7. kola Svetového pohára v Novom Měste na Morave. Suverén tejto sezóny zvládol preteky na 12,5 km v čase 31:25,1 minúty. Získal malý krištáľový glóbus v tejto disciplíne, keď nenašiel premožiteľa v piatej zo šiestich stíhačiek v tomto ročníku.

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö triumfoval v stíhačke a získal malý krištáľový glóbus
TASR/AP

Druhý skončil jeho brat Tarjei s odstupom 34,6 sekundy a tretí bol Švéd Martin Ponsiluoma (+1:11,0). Slováci v stíhačke neštartovali.

Dvadsaťdeväťročný Nór odštartoval s náskokom 30 sekúnd pred svojím bratom Tarjeiom. Po dvoch bezchybných položkách v ľahu navýšil rozdiel o ďalších šestnásť sekúnd. Na prvej stojke Johannes síce minul jeden terč, no aj po absolvovaní trestného okruhu viedol už s takmer minútovým náskokom.

Ďalší pretekári mali manko blížiace sa k dvom minútam. Vedúci muž celkového poradia SP minul raz aj na záverečnej položke, ale pripísal si 13. víťazstvo v tejto sezóne a celkovo 71. individuálny triumf v kariére. Zvýšil tak svoj náskok na čele celkového poradia pred druhým Sturla Holm Laegreidom, ktorý nemohol štartovať pre Covid, na 399 bodov.

"Trocha som viac pracoval s dychom v ľahu. Pri streľbe v stoji boli dobré podmienky, ale urobil som chyby. Je to však víťazstvo a aj úspešný deň. Diváci sú tu na každom úseku trate a myslím si, že MS v budúcom roku tu budú bláznivé," povedal J. T. Bö do kamier IBU.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok