Shiffrinová získala v predstihu veľký glóbus, Goggiová má malý za zjazd

ta3 TASR
4.3.2023 12:06

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová si v predstihu zabezpečila veľký krištáľový glóbus za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári 2022/2023. V sobotňajšom zjazde v nórskom Kvitfjelli skončila vo výsledkovej listine pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou a pred záverečnými siedmimi súťažami sezóny si na čele poradia vytvorila pred konkurentkou nedostihnuteľný vyše 700-bodový náskok.

Shiffrinová získala v predstihu veľký glóbus, Goggiová má malý za zjazd
TASR/AP

Malý glóbus za zjazd si v predstihu vybojovala Talianka Sofia Goggiová, definitívu získala po tom, ako sa v sobotu umiestnila pred jedinou konkurentkou Slovinkou Ilkou Štuhecovou.

Shiffrinová zaostala za priebežnou líderkou sobotňajších pretekov Kajsou Vickhoffovou Lieovou z Nórska o 0,79 sekundy, po úvodnej 30-ke jej patrilo piate miesto. Gutová-Behramiová mala manko až 1,69 s. Švajčiarka, ktorá pred pretekmi strácala 761 bodov, pritom potrebovala skončiť v zjazde pred Američankou. Tá obhájila zisk veľkého glóbusu z minulej sezóny, celkovou víťazkou SP sa stala piatykrát v kariére. Do vyrovnania absolútneho rekordu Ingemara Stenmarka v počte víťazstiev v pretekoch SP chýba Shiffrinovej stále jeden triumf.

Goggiová, ktorá zaostala za Lieovou o 0,29 s, pridala do svojej zbierky štvrtý malý glóbus za zjazd.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok