Zrážku vlakov spôsobil tragický ľudský omyl, vyhlásil grécky premiér

ta3 tasr
1.3.2023 20:22

Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis v stredu oznámil, že "ľudský omyl" zapríčinil utorkovú zrážku dvoch vlakov, pri ktorej zahynulo najmenej 43 ľudí.

Zrážku vlakov spôsobil tragický ľudský omyl, vyhlásil grécky premiér
TASR/AP

"Všetko potvrdzuje, že túto drámu spôsobil najmä tragický ľudský omyl," povedal Mitsotakis v prejave v televízii. Hrozná a v Grécku bezprecedentná "vlaková nehoda" bude podľa premiéra plne vyšetrená.

Osobný a nákladný vlak sa zrazili v utorok pred polnocou neďaleko mesta Larissa v strednom Grécku. O život podľa hasičov prišlo najmenej 43 ľudí a ďalšie desiatky ľudí sú hospitalizované. Niekoľko osôb je stále nezvestných.

Grécky minister dopravy Kostas Karamanlis v stredu podal demisiu. Vo vyhlásení uviedol, že cíti "povinnosť" odstúpiť, lebo to je "základný prejav úcty voči ľuďom, ktorí tak nespravodlivo prišli o život".

Polícia v stredu niekoľko hodín po zrážke vlakov zadržala prednostu železničnej stanice v meste Larisa. Boli voči nemu vznesené obvinenia zo zabitia z nedbalosti.

Polícia v stredu večer v Aténach použila slzotvorný plyn proti demonštrantom, ktorí hádzali kamene na kancelárie spoločnosti Hellenic Train. Tá prevádzkuje železničné trate.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok