Lengvarský sa chce vzdať funkcie. Končí vraj na Hegerovu žiadosť

ta3 TASR
1.3.2023 13:23

Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) je pripravený podať žiadosť o ukončenie poverenia viesť Ministerstvo zdravotníctva SR. Vyhlásil to po stredajšom rokovaní vlády. Požiadal ho vraj o to Eduard Heger (OĽANO), píše Denník N.

"Rád by som oznámil, že vzhľadom na situáciu, ktorá je v poslednom čase, a niektoré pochybnosti o výkone mojej práce, som oznámil pred chvíľou premiérovi, že som pripravený podať žiadosť o ukončenie môjho poverenia," skonštatoval.

Ako informuje Denník N, Heger mal Lengvarského požiadať, aby vymenil časť ľudí, ktorí pracujú na Pláne obnovy, no minister zdravotníctva to odmietol urobiť.

"My sme už dlho hovorili, že projekt Rázsochy a celkovo implementácia plánu obnovy na zdravotníctvo stojí alebo je na zlej ceste," skonštatovala. Pri pláne obnovy hovorí o zásadnom zlyhaní.

Avizuje, že bližšie informácie poskytne vo štvrtok 2. marca po návšteve prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Dočasne poverená ministerka investícií a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová si myslí, že Lengvarský mal odísť už dávno.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok