Blaha nemá embargo v RTVS, upozornil Jarjabek. Čekovský odsúdil Fica za výroky o novinároch

ta3
28.2.2023 21:23

Nepozvaný Ľuboš Blaha rozpútal búrku v RTVS, ktorá zasiahla aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Čelom sa jej postavili šéfredaktori, politici a dokonca aj polícia. Budeme regulovať sociálne siete alebo je riešenie niekde inde? Hosťami relácie Téma dňa boli Kristián Čekovský a Dušan Jarjabek (Smer-SD).

tema_dna_102.jpg
TA3

Čekovský upozornil, že samotný Robert Fico sa zle vyjadruje na margo novinárov. „Pripomínam výrazy ako protislovenské prostitútky alebo keď na sociálnej sieti označoval novinárov a napísal, že budú pykať,“ poukázal na históriu predsedu Smeru. Čekovský tvrdí, že Blaha na výbore vyslovil ľútosť nad útokmi na novinárov. „Na jednej strane podnecujú a burcujú, a potom sa postavia pred občanov a hovoria, ako ich to strašne mrzí,“ pokračoval. „Túto akciu vnímam ako mimoriadne neúprimnú, primitívne PR a cielený útok na RTVS a novinárov,“ dodal Čekovský.

„Sociálne siete musia sledovať ľudí, ako sa na nich správajú,“ myslí si Čekovský. Ako príklad poukázal na poslanca Blahu, ktorý je momentálne zablokovaný zo sociálnej siete Facebook. Vyzdvihol snahu eurokomisie, ktorá sa snaží riešiť nenávistné prejavy na sociálnych sieťach. „Faktom je, že situácia sa posúva,“ dodal.

„Jediným dnešným pozitívom je, že generálny riaditeľ povedal, že na Blahu neexistuje žiadne embargo,“ povedal Jarjabek. „V Televízii ta3 s ním problém nebol, ani v Markíze, prečo s ním bol problém v RTVS?“ opýtal sa o poslancovi Blahovi.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok