Blaha nemá embargo v RTVS, upozornil Jarjabek. Čekovský odsúdil Fica za výroky o novinároch

ta3
28.2.2023 21:23

Nepozvaný Ľuboš Blaha rozpútal búrku v RTVS, ktorá zasiahla aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Čelom sa jej postavili šéfredaktori, politici a dokonca aj polícia. Budeme regulovať sociálne siete alebo je riešenie niekde inde? Hosťami relácie Téma dňa boli Kristián Čekovský a Dušan Jarjabek (Smer-SD).

tema_dna_102.jpg
TA3

Výbor pre médiá

„Som rád, že diskusia napriek hádkam priniesla výsledky,“ uviedol o utorkovom výbore pre médiá a kultúru Kristián Čekovský, nezaradený poslanec NR SR. Odsúdil aktivitu strany Smer voči novinárke RTVS Marte Jančkárovej. Kvalitu diskusie na výbore označil za nízku. „Poslanci Smeru zamorili priestor klamstvami a v momente, kedy im ich začali vyvracať, odišli,“ pokračoval. „Z tohto výboru zdupkali,“ dodal Čekovský o poslancoch Smeru.

Dušan Jarjabek, poslanec za stranu Smer, je veľmi rád, že dal do parlamentu návrh na odvolanie poslanca Čekovského. „Pán Čekovský stále dokazuje, že nie je spôsobilý viesť takéto výbory, neviem, či je spôsobilý byť poslancom,“ pustil sa do kolegu Jarjabek. Utorkový výbor označil za zbytočný, keďže podľa neho nič nevyriešil. Jarjabek tvrdí, že tiež chcel navrhnúť mimoriadny výbor, avšak, až „po kauze v Slovenskom rozhlase“.

„Určite to nebol stratený čas, výbor mal zmysel,“ myslí si Čekovský. Poslanec uviedol, že výbor vyhlásil pre závažné útoky na Jančkárovú. Podľa Čekovského mal výbor zmysel, keďže začal diskusiu medzi prítomnými. Tvrdí, že Hamran garantoval novinárom, že sa môžu obrátiť na políciu, ak sa ocitnú pod verbálnymi útokmi. „Polícia chce byť partnerom novinárov,“ vyhlásil. Avizoval, že na výbore predstavil minister spravodlivosti novelu zákona, ktorá má pomôcť slobodnejšej a bezpečnejšej práci novinárov a iných rizikových povolaní.

Blaha a sociálne siete

„Čo má poslanec Blaha maláriu?“ spytoval sa Jarjabek. Myslí si, že Blaha mal byť v relácii ta3 Téma dňa namiesto neho, keďže by vedel vysvetliť svoju situáciu. Jarjabek uviedol, že RTVS neoslovila Kéryho, ale stranu Smer, ktorá na poslednú chvíľu pre poslancovu chorobu poslala podpredsedu strany Blahu. „Jeho na vrátnici otočil vrátnik, ani len Jančkárová alebo dramaturg,“ sťažoval sa.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok