V Nemecku došlo k streľbe neďaleko školy. Senior postrelil chlapca, potom chcel zabiť seba

ta3 čtk
28.2.2023 12:56

Pri streľbe neďaleko školy v dolnosaskom meste Bramsche na severozápade Nemecka boli vážne zranení dvaja ľudia. Polícia neskôr oznámila, že strieľal 81-ročný muž, ktorý zasiahol 16-ročného chlapca, a potom sa pokúsil spáchať samovraždu. Obaja teraz v nemocnici bojujú o život. Motív polícia neoznámila, uviedla ale, že strelec aj jeho obeť sa poznali.

Nemecké policajné odbory volajú kvôli migrantom po hraničných kontrolách
Sebastian Gollnow/dpa via AP

"Podľa doterajších zistení 81-ročný muž na ulici niekoľkokrát vystrelil. Strely spôsobili 16-ročnému chlapcovi z Bramsche život ohrozujúce zranenia. Páchateľ si následne sám spôsobil zranenia, ktoré ho ohrozujú na živote," oznámila polícia z Osnabrücku, ktorý je od Bramschu vzdialený len niekoľko kil.

Krátko po čine polícia na Twitteri napísala, že verejnosti žiadne nebezpečenstvo nehrozí. Denník Bild už ráno informoval o tom, že strelca sa podarilo zadržať. Teraz polícia upresnila, že ním bol jeden zo zranených.

Streľba sa odohrala asi o 7:30 na ulici, v ktorej sídli základná škola. Tá ale strelami zasiahnutá nebola. "Páchateľ a obeť sa očividne poznali. Súvislosť so školou sa na základe doterajšieho vyšetrovania môže vylúčiť," dodala bez ďalších podrobností polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok