Popoluška, trest smrti či pohyb v katechéze. O čom písali svoje diplomovky špičkoví politici?

ta3/Denis Dufala
6.3.2023 00:00

Redakcia ta3 sa pozrela na vysokoškolské záverečné práce, ktoré písali vrcholoví politici. Našli sme v nich témy ako Popoluška, turizmus na Kysuciach, sovietska expanzia či aktivity v katechéze. Niektorí sa svojim diplomovým prácam venovali dôkladnejšie, iných práce získali nálepku plagiát a takmer pre ne skončili vo svojich funkciách.

Popoluška, trest smrti či pohyb v katechéze. O čom písali svoje diplomovky špičkoví politici?
TASR/Martin Palkovič-Jaroslav Novák-Pavel Neubauer

Richard Sulík (SaS) 

Bývalý minister hospodárstva okrem nemeckých škôl študoval aj na Národohospodárskej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave. "Tretíkrát som začal študovať v roku 1998 na Ekonomickej univerzite v Bratislave, Národohospodárska fakulta, špecializácia dane a daňové poradenstvo, téma diplomovej práce Daňová reforma SR," opisuje Sulík na vlastnej webovej stránke. Na univerzite písal články ekonomického charakteru do časopisu pre ekonómov, podnikateľov, podniky a organizácie. Témami boli napríklad Daňový diletantizmus, Českí bratia a rovná daň a ďalšie.

Andrej Danko (SNS) 

Expredseda parlamentu písal svoju rigoróznu prácu na tému Verejná správa a jej charakteristické črty. V minulosti prežil pre túto kauzu pokus o odvolávanie z funkcie. Dankova kauza odštartovala záujem o odhaľovanie prác, vďaka ktorým získali tituly aj Boris Kollár, Igor Matovič či Branislav Gröhling.

Milan Majerský (KDH) 

Šéf Kresťansko-demokratického hnutia vo svojej dizertačnej záverečnej práci sa venoval téme Využitie pohybových aktivít v katechéze. Študoval na Katolíckej univerzite v Ružomberku.

Milan Uhrík (Republika) 

Predseda strany Republika a europoslanec písal dizertačnú prácu na tému Rozbor vlastností elektrických strojov využívajúcich permanentné magnety na tvorbu poľa a ich návrh. Doktorandské štúdium dokončil na Ústave energetiky a aplikovanej elektrotechniky FEI STU v Bratislave.

Veronika Remišová (Za ľudí) 

Dočasne poverená ministerka investícií a predsedníčka strany Za ľudí písala diplomovú prácu s názvom Popoluška Bábkové divadlo ako montáž atrakciónov a doktorandskú prácu na tému Symbolizmus. Syntéza troch priestorov v diele Mauricea Maeterlincka. Študovala na Vysokej škole múzických umení v Bratislave a v súčanosti vedie rezort investícií.

Marian Kotleba (Kotlebovci - ĽSNS)

Predseda strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko v roku 2013 ukončil štúdium ekonómie na Ekonomickej fakulte Univerzity Mateja Bela, kde získal titul inžinier ekonómie. Záverečnú prácu písal na tému Alternatívne spôsoby zabezpečovania verejných služieb bezpečnosti a ochrany na miestnej úrovni.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok