POČASIE: Veľká oblačnosť, dážď a miestami slabý sneh. Teplota do 7 stupňov

ta3 tasr
26.2.2023 07:24

Prevažne veľká oblačnosť a ojedinele, na severe miestami, snehové prehánky, na juhu aj dážď alebo dážď so snehom. Ochladenie. Denná teplota 2 až 7, na severe väčšinou -3 až 2 st. Postupne severný vietor do 45, v nárazoch ojedinele okolo 60 km/h.

Situácia

Medzi oblasťou nízkeho tlaku vzduchu tiahnucou sa zo Stredomoria cez Balkánaž nad východnú Európu a mohutnou tlakovou výšou so stredom nad Britskými ostrovmi k nám bude od severu prúdiť chladný vzduch.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, ojedinele prechodne zmenšená oblačnosť. Ojedinele, na severe miestami, snehové prehánky alebo občasné sneženie, v nižších polohách v južnej polovici Slovenska aj dážď alebo dážď so snehom. Na severe ojedinele tvorba snehových jazykov. Ochladenie. Najvyššia denná teplota 2 až 7, v Žilinskom kraji, na Spiši, Horehroní a krajnom severovýchode -3 až 2 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -9 st. Postupne severný vietor 3 až 9, na juhovýchode a západe lokálne okolo 11 m/s (10 až 30, 40 km/h) a tam v nárazoch 14 až 20 m/s (50 až 70 km/h). V Banskobystrickom kraji miestami slabý vietor.


Predpokladané množstvo zrážok: do 3 mm / do 3 cm snehu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok