Spoveď expriateľky podvodníka z Tinderu: Bol mnou posadnutý. Hovoril, že klamem, chcela som sa zabiť

ta3/Soňa Búranová
26.2.2023 18:00

Vo februári 2022 vyšiel na Netflixe dokument Podvodník z Tinderu (Tinder Swindler) a stal virálnym vo vyše 90 krajinách. Priateľka Simona Levieva sa ho v tom čase zastávala. Teraz, keď poskytla otvorenú spoveď už ako jeho expriateľka, hovorí, že nemala na výber, pretože bola pod jeho emocionálnou kontrolou.

Spoveď expriateľky podvodníka z Tinderu: Bol mnou posadnutý. Hovoril, že klamem, chcela som sa zabiť
reprofoto Youtube/BBC

Mladé dievča s blond vlasmi sedí na okraji postele, ľavou rukou si drží ľavú nohu a hovorí do telefónu. Časť vlasov sa jej lepí na tvár, ktorá je mokrá od sĺz. Na päte má hlboký rez. Oči má podliate krvou a tvár červenú, ale hovorí jasne. Osobe na druhej strane telefónu vysvetľuje, ako sa dostať do jej bytu. Pred ňou leží na zemi otvorený a zbalený kufor.

Ide o video natočené na telefón v noci 29. marca 2022, píše BBC. Muž, ktorý video natáča, zvyšuje hlas: "To je kravina! Nič sa jej nestalo!" Ten muž je Simon Leviev, usvedčený podvodník a osoba, o ktorej natočili dokumentárny film Podvodník z Tinderu. Zranená žena je 23-ročná izraelská modelka Kate Konlinová, ktorá bola v tom čase jeho priateľkou. Leviev poslal redakcii BBC videá a dôkazy o ich vzťahu. "Klame a klame," napísal

"Samozrejme, že ma označil za klamárku," hovorí Kate pre BBC. "Každú ženu, ktorá sa voči nemu postavila, označil za klamárku. Nechce, aby som rozprávala svoj príbeh o emocionálnom zneužívaní."

Desivé, no intenzívne

Shimon Heyada Hayut (ktorý si legálne zmenil meno na Simon Leviev) sa medzi jej správami na Instagrame objavil v roku 2020. O pár týždňov neskôr už tvorili pár. Na začiatku ich vzťahu Kateini priatelia Simona zbožňovali. "Kate, je príliš dokonalý," spomína Kate, ako sa rozplývali. "Je to dokonca trochu desivé."

"Najskôr bol náš vzťah ako bomba lásky," priznala Kate. "Bol mnou posadnutý." Simon ju sprevádzal na modelingových foteniach a čakal, kým pracovala. Upratoval jej dom a posielal jej dlhé a láskyplné hlasové správy. Kate uviedla, že to bolo intezívne. Ako 23-ročná si myslela, že takáto by láska mala byť. No potom došlo na hádky.

Kate hovorí, že keď kritizoval jej vzhľad, oblečenie, váhu a pleť (mala problémy s akné), začala strácať sebadôveru. Netušila, čo ďalšie jej povie. "Cítila som sa bezmocne," vraví. Počas 18 mesiacov, čo spolu chodili, vídala svojich priateľov čoraz menej. No keď sa stretli, hovorili jej, že už nie taká, akú si ju pamätajú. "Povedali, že som ‚šedá‘,“ hovorí a pozerá sa na svoje ruky.

Po niekoľkých mesiacoch od nej začal Simon začal pýtať peniaze a naraz si požičiaval tisíce dolárov. Dokopy si od Kate požičal 150-tisíc dolárov (cca 142-tisíc eur). V tom čase už bola medzinárodnou modelkou, ktorá bola na titulke japonských magazínov Vogue, Grazia Italy a magazínu Wallpaper vo Veľkej Británii. Bola finančne zabezpečená a hovorí, že Simon to vedel.

Kate poslala redakcii BBC viac ako tucet Simonových hlasových správ. Často kričal a žiadal pôžičky. Odôvodňoval to tým, že jeho vlastné peniaze sú viazané na investície. V jednej správe kričí, keď vysvetľuje, prečo jej ich nemôže vrátiť. "Kate, som milionár! A to je fakt. Momentálne som odstrihnutý. Chápeš to? Som v ťažkej situácii! Chápeš to vo svojom hlúpom mozgu? Som na tom zle, Kate. Neokradol som ťa. Peniaze si mi dala z vlastnej vôle. Požičala si mi ich. Som v zlej situácii, to je všetko."

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok