Vojna na Ukrajine sa nás bytostne dotýka. Nesmieme poľaviť v pomoci, zhodli sa štátni tajomníci

ta3/Dominik Pálka
23.2.2023 20:51

Štátny tajomník ministerstva obrany Marian Majer v relácii Téma dňa povedal, že je potrebné pomáhať Ukrajine aj vojensky. "Nesmieme v pomoci poľaviť," uviedla štátna tajomníčka ministerstva zahraničných vecí Ingrid Brocková.

tema_dna_125.jpg
TA3

Žiadna mobilizácia sa na Slovensku nepripravuje a nikto sa ani nechystá zatiahnuť Slovensko do vojny. V relácii V politike to v nedeľu jednoznačne potvrdil minister obrany Jaroslav Naď. Jeho ministerstvo doteraz nevystavilo ani jeden povolávací rozkaz a ani tak neplánuje urobiť.

Štátny tajomník ministerstva obrany Marian Majer povedal, že "strach je prirodzený".  "Hovoríme, že Ukrajincom je potrebné pomôcť, ale na druhej strane nevťahujeme Slovensko do vojny. Strach sa kombinuje s vyvolávaním vášní," povedal Majer. Obvinil predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, že "bičuje nálady a napätie vo verejnosti"

Hosťom druhej časti relácie Téma dňa bol priemyselný dizajnér, konštruktér a pedagóg Štefan Klein. Celú reláciu nájdete v archíve. 

Zneužívajú strach, povedal Majer

"Strach je zneužívaný na politické účely. Občanom nič nehrozí. Opoziční politici nás obviňujú z toho, že zaťahujeme ľudí do vojny. Nie je v poriadku, že strašia mobilizáciou," uviedol. Konšpirátori podľa neho chcú "vyťažiť politické body". "Počas posledných týždňov sa zneužili veci, ktoré sa týkali len administratívnych opatrení a krokov," dodal Majer. 

Humanitárna pomoc od Slovenska pre Ukrajinu bola vyčíslená na 10 miliónov eur. "Vojenská je 168 miliónov eur. Sú to ceny, ktoré vychádzajú z prepočtov na dobu, kedy sa ten materiál kupoval. Reálna cena môže byť vyššia," povedal štátny tajomník rezortu obrany. Podľa Majera je vojenská pomoc "potrebná".

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok