V Belgorodskej oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou, sa zrútilo ruské bojové lietadlo, uviedol miestny gubernátor

ta3 ČTK
23.2.2023 11:14

V ruskej Belgorodskej oblasti, ktorá sa nachádza pri hraniciach s Ukrajinou, sa zrútilo ruské bojové lietadlo Su-25. Podľa tlačových agentúr to v štvrtok oznámilo ruské ministerstvo obrany, podľa ktorého bola príčinou zrejme "technická závada". Pilot zahynul.

V Belgorodskej oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou, sa zrútilo ruské bojové lietadlo, uviedol miestny gubernátor
Twitter/Jiri Jicha

"Po ukončení bojovej misie havarovalo pri návrate na svoju základňu v Belgorodskej oblasti lietadlo Su-25 ruských leteckých síl. Pilot zahynul," stojí vo vyhlásení ruského rezortu obrany podľa agentúry Interfax.

V čom presne bojová misia spočívala, úrad nespresnil, podotkla stanica BBC na svojom ruskojazyčnom webe. Belgorodská oblasť susedí s Ukrajinou, ktorú Rusko pred rokom vojensky napadlo.

Ruské ministerstvo obrany poznamenalo, že lietadlo spadlo v neobývanej oblasti a na zemi nie sú žiadne škody. Gubernátor Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov predtým na sociálnej platforme telegram napísal, že záchranári a vyšetrovatelia sú na mieste pádu lietadla blízko mesta Valujki.

O deň skôr Gladkov informoval o explózii v pohraničnom meste Šebekino, pri ktorej bol zranený jeden človek. V uplynulom roku sa ruské pohraničné obce v blízkosti bojovej zóny opakovane dostali pod paľbu, poznamenala už skôr BBC. Ruské úrady opakovane obviňujú ukrajinskú stranu, tá ostreľovanie ruského územia popiera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok