Rusko sa sústredí na ofenzívy piatich miest na východe krajiny, uviedol Kyjev

ta3 ČTK
23.2.2023 09:43

Ruskí vojaci sa sústredia na ofenzívy v smeroch na Kupjansk v Charkovskej oblasti a Lyman, Bachmut, Avdijivka a Šachtarsk v Doneckej oblasti. V stredu ukrajinskej sily odrazili asi 90 nepriateľských útokov v týchto oblastiach, uviedol vo svojom pravidelnom rannom hlásení ukrajinský generálny štáb.

Ruské okupačné sily podnikli desať raketových útokov a 19 ďalších vzdušných útokov. Nepriateľ tiež 37-krát vypálil zo salvových raketometov, dodal generálny štáb.

Britské ministerstvo obrany vo svojej analýze situácie na bojisku tiež informuje za posledných 48 hodín o pokračujúcich tvrdých bojoch v oblasti Bachmutu, kde ukrajinské sily stále udržujú otvorené zásobovacie cesty na západ aj napriek tomu, že sa Rusi posledných šesť týždňov snažia oblasť pomaly obkľúčiť.

Ďalej južne v Doneckej oblasti sa stalo terčom intenzívneho ostreľovania mesto Vuhledar. "Existuje reálna možnosť, že sa Rusko pripravuje na ďalšiu ofenzívu v tejto oblasti napriek nákladným neúspešným pokusom na začiatku februára a na konci roka 2022," dodalo britské ministerstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok