Palestínski militanti spustili ostreľovanie. Z pásma Gazy bolo na Izrael vypálených niekoľko rakiet

ta3 TASR
23.2.2023 07:12

Izraelská armáda a svedkovia z palestínskej strany informovali, že z územia palestínskeho pásma Gazy bolo vo štvrtok nadránom smerom na územie Izraela vypálených niekoľko rakiet. Informuje o tom agentúra AFP.

Palestínski militanti spustili ostreľovanie. Z pásma Gazy bolo na Izrael vypálených niekoľko rakiet
TASR/AP

Izraelská armáda oznámila, že palestínski militanti vypálili šesť rakiet. Päť z nich zachytil podľa armády izraelský systém protivzdušnej obrany, pričom jedna raketa dopadla do neobývanej oblasti. Svedkovia na palestínskej strane zase uviedli, že videli vypálených najmenej osem rakiet.

Bezprostredne po útoku izraelské záchranné služby nehlásili žiadne obete na životoch či zranených. V mestách Sderot a Aškelon ležiacich neďaleko pásma Gazy zazneli sirény oznamujúce letecký poplach. Izraelská armáda následne po asi dvoch hodinách oznámila, že podnikla nálety na ciele v pásme Gazy. Krátko po 6.00 h miestneho času stúpal podľa AFP čierny dym nad jedným z miest severne od mesta Gaza.

K raketovému ostreľovaniu prišlo po tom, ako počas stredajšej razie izraelskej armády na okupovanom západnom brehu Jordánu zahynulo 11 Palestínčanov. Podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva bolo pri zásahu postrelených a zranených ďalších vyše 80 ľudí.

Izrael obsadil západný breh Jordánu, východný Jeruzalem a pásmo Gazy počas vojny na Blízkom východe v roku 1967. Tieto územia si Palestínčania nárokujú pre svoj očakávaný nezávislý štát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok