Rusko bez víťazstva na Ukrajine prestane existovať, vyhlásil Medvedev

ta3 TASR
22.2.2023 18:14

Bývalý ruský prezident a súčasný podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie Dmitrij Medvedev odmietol výzvy amerického prezidenta Joea Bidena, aby sa ruské jednotky stiahli z Ukrajiny.

Medvedev zase hrozí, chce poslať lode s hypersonickými strelami Cirkon na Washington
TASR/AP

"Vojna skončí, až keď Spojené štáty prestanú dodávať zbrane režimu v Kyjeve," napísal v stredu Medvedev v príspevku na svojom profile v aplikácii Telegram. Dodal, že ak "Rusko ukončí špeciálnu vojenskú operáciu bez víťazstva, prestane existovať a bude rozdrobené na kúsky". Medvedev tiež kritizoval amerického prezidenta Bidena za prejav, ktorý šéf Bieleho domu vo Varšave pri príležitosti prvého výročia invázie na Ukrajinu adresoval ruským občanom. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

"Kto vôbec je ten čudný dedko s neprítomným pohľadom, ktorý reční z Poľska? Prečo sa vyjadruje k problémom občanov inej krajiny v čase, keď jeho vlastný národ ich má viac než dosť?" spýtal sa Medvedev. USA obvinil z "megalomanstva" a uviedol, že na svete spôsobili mnoho vojen. Rétorika bývalého ruského prezidenta je od začiatku konfliktu na Ukrajine stále agresívnejšia, pričom jeho vyhlásenia niekedy odrážajú myslenie najvyššej kremeľskej elity, konštatovala agentúra Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok